Bursa İl Dernekleri Federasyonu’nun (BİLDEF) önceki gün düzenlediği basın toplantısının davetine biz de ‘agazete’ olarak icabet ettik.

BİLDEF Başkanı Mustafa Dursun, Başkan Vekili Recep Yıldırım, Genel Sekreter Hüseyin Görgülü ve basından sorumlu başkan yardımcısı Ramazan Alp toplantıya katılan yöneticilerdi.

BİLDEF, Türkiye’nin doğusu, batısı, kuzeyi ve güneyi yani yedi bölgeden oluşan illerin temsil edildiği bir sivil toplum kuruluşu.

33 hemşeri derneğini çatısı altında bulunduran Bursa İl Dernekleri Federasyonu (BİLDEF) bir yazılı basın bülteni dağıttı ve okudu. Bir de sözlü olarak söylediği açıklamalar var.

Okudukları yazılı metinde Bursa’da birliğin beraberliğin ve kardeşliğin temsilcisi olduklarını, önyargıların kırılmasına ve kaynaşmanın sağlanmasına öncülük ettiklerini ifade ettiler.

Doğduğumuz yerler ile doyduğumuz yerler arasında köprü kurduklarını, yaptıkları etkinliklerle Bursa’nın gönüllü kültür elçiliğini üstlendiklerini söylediler.

BİLDEF Tahtakale'de bulunan dernek merkezi için kira bedeli olarak Vakıflar tarafından talep edilen 14 bin TL kira bedelinden dolayı bir çözüm bekliyorlar. “Ya kirada indirim yapılsın ya da kirası uygun bir yer gösterilsin. Bedava yer istemiyoruz" vurgusu yaptılar.

Sivil toplum örgütlerinin çalışmaları genelde önemsenir. Çünkü her kafadan bir ses çıkacağına bir çatı altında ülkeye ve yaşadıkları şehre faydalı olma adına fikirleri ve projeleri önemlidir.

Konu yaklaşan yerel seçimlere geldi.

Hiçbir siyasi partinin kendilerini ziyaret etmediklerini ve istişarede bulunmadıklarını ve hiçbir siyasi parti belediye başkan adayının da federasyonlarını ziyaret etmediklerinden yakındı Başkan Dursun.

Bu eleştirinin ardından BİLDEF Başkanı Mustafa Dursun, Bursa siyasetinin sadece Karadeniz ve Balkan lobisinden oluşmaması, kendilerinin de yok sayılmaması gerektiğini söyledi.

Başkan Dursun, 33 hemşeri derneğini temsilen bizlere yaklaşan yerel seçimlerde herhangi bir konuda görüş ve düşünce sorulmadığını bunun altında hemşericilik lobisinin yattığını söyledi.

"Bu şehirde yaşayan bu kadar insanı temsil eden bizlerin de fikirleri, önerileri ve projeleri var" diyen Dursun'a katılmamak elde değil.

Aslında siyasiler sahada her gün bir yerleri ziyaret ediyorlar. 

Bursa’da kaç tane federasyon varsa ziyaret etmek fikir alışverişinde bulunmak kimseye zarar getirmeyeceği gibi yarar getirebilir.

Varsa bu şehir ile ilgili özel ve güzel projeleri dikkate alınır.

Hiçbir şey getirmezse bile nezaket ziyareti ve gönül alınmış olunur.

31 Mart 2019 yerel seçimlerine 45 gün kaldı.

Eminim siyasiler dikkate alacaklardır ve sizleri ziyaret edeceklerdir.