13-14 Ocak 2018'de yapılacak olan 16. Dönem 2018-2020 Makina Mühendisleri Odası (MMO) Bursa Şubesi seçimlerinde TMMOB Bursa Şubesi Birlik Grubu’nun başkan adayı Mustafa Arslan'ı konuk ettik.

MMO Bursa Birlik Grubu başkan adayı Mustafa Arslan geleceğe yönelik projelerle ilgili bilgilendirme ziyaretlerinde bulunduklarını ifade ettikten sonra, "MMO Bursa Şubesi Birlik Grubu olarak odamızın her konuda mühendisliğe yakışır bir şekilde hiçbir siyasi taraf gözetmeyen, yani siyasetsiz muhalefet yapabilen bir meslek odası olması için çalışacağız. Birlik Grubu olarak bizim farkımız kavga etmeden sorunlarımızı çözüme ulaştırmak olacaktır. Bizim dediğimiz olsun zihniyeti olmayacak. Doğru olan ne ise onu yapacağız. Sadece sorunları konuşan ve gündeme getiren değil aynı zamanda çözüm odaklı çalışacağız. Değişime ayak uydurmamız ve günün koşullarına değişim ve dönüşüme açık olacağız" diye kısa bir girizgah yaptı.

Arslan, Birlik Grubu'nu, "1988 yılından bu yana ülkesini seven, mesleğine, üyesine, vatanına ve milletine hizmet etmeyi, kentin problemlerine çözüm üretmeyi, doğru işlerin yanında yanlış işlerin karşısında olan çalışma felsefesi haline getirmiş bir oluşum olarak" tanımladı.

"Meslek Odalarının ülkemizin sanayileşme ve gelişimindeki etkisi son derece önemlidir" vurgusu yapan ArslanOdalarda yeni bir vizyona ihtiyaç olduğunu, bu vizyonu ve değişikliği yapacak ekip ve projelere de sahip olduklarını dile getirdi.

Mevcut TMMOB’da hâlâ 1954 teknolojisinin kullanıldığını anlatan başkan adayı Arslan, “Birlik Grubu olarak farkımız diyalog kurarak ve alternatif üreteceğiz. Odamızın daha çağdaş hale gelmesini istiyoruz. TMMOB’da hâlâ 1954’ten gelen teknikler kullanılıyor. Odamızda teknik resimler hâlâ siyah beyazdır. Projelerimizi çizgi kalınlığı olmamış diye geri gönderiyorlar. Hem de çuvallarca…  

Böyle bir dönemde bütün programlar dijital olmalıydı ama odanın akıllı projeye geçme derdi yok.

TMMOB kendini yeniliğe ve teknolojiye kapatmış bir yapıdır. 2004 yılında Birlik Grubu’nun çalışmalarıyla renkli bültene geçildi.

Bizim iddiamız şu, Bursa değişirse TMMOB değişir. Kesinlikle e-imza projesine geçmemiz gerekiyor. Seçimleri dijital ortamda yapıyor olmamız gerekiyor.

Biz Türkiye’nin en teknik insanlarıyız. Bir teknoloji geliştirilecekse bu bizim elimizle olmalı” dedi.

Öncelikle tüm üyelerin haklarını savunacaklarını,

ayrımcılık yapmayacaklarını,

her zaman diyalogla çözüme gideceklerini,

ve en önemlisi olarak

Odayı çağın gerekliliğine uygun hale getirerek son teknolojiye açık tutacaklarını söyledi.

MMO Bursa Birlik Grubu, Mustafa Arslan başkan adaylığında yönetime aday isimler şöyle:

 

Yönetim Asil Adaylar

  1. Mustafa Arslan
  2. Erol Güngör
  3. Ahmet Zeki Altun
  4. Nizamettin Vatan
  5. Esma Baş
  6. Kemal Furkan Sökmen
  7. Hüseyin Aydınlı

Yönetim Yedek Adaylar

  1. Murat Yıldırım
  2. Erhan Pulat
  3. Mustafa Hata
  4. Cengiz Koz
  5. Kübra Laloğlu
  6. Kadir Şenocak
  7. Enes Özden