13-14 Ocak 2018'de yapılacak olan Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi seçimlerine Çağdaş Mühendisler’in başkan adayı Fikri Düşünceli ve mevcut Başkan İbrahim Mart ile üyelerden Filiz Engin Çelikoğlu Tambova bizi ziyaret etti.

4 dönemdir Bursa MMO Başkanlığı yapan İbrahim Mart başkanlığa aday olmayacağını açıklamıştı.

MMO Bursa Çağdaş Mühendisler adayı Fikri Düşünceli, seçim öncesi yapacakları projelerle ilgili bilgilendirme ziyaretlerinde bulunduklarını, ayrıca bir basın açıklaması yapacaklarını da ifade etti.

Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nin Bursa’nın en etkin odalarından biri olduğunu ifade eden Başkan İbrahim Mart,“Eğitim ve denetim işimizdir, meslektaşlarımızın niteliklerini geliştirmesi konusunda eğitimler veriyoruz, hem de uzmanlığa yönelik eğitimlerimiz var. Toplam bin 200’ün üzerinde etkinliğimiz oldu. Bu yönüyle Bursa’nın en etkin odalarından biriyiz. 441 adet eğitim düzenlemişiz,2 yılda 11 bin 650 kişi eğitimlerden faydalanmış. Uygulamalı eğitim merkezi projemizi hayata geçirmek istiyoruz. Biz bu işi önemsiyoruz" derken, özellikle denetimden gittikçe uzaklaşmanın eksilerini dile getirdi. "LPG’li araçlar üzerindeki denetim sayısı giderek azaldı. Denetim sayısı düştükçe endişemiz artıyor. İş kazası ve trafik kazaları riskini artırıyor" vurgusu yaptı.

İLETİŞİMSİZLİK SORUNU VAR

Türkiye’nin en önemli eksikliğinin iletişimsizlik olduğunu hep dile getirdiklerini ve bundan sonra da dile getireceklerini söyleyen Mart, “Mevcut yönetim olarak yenilenerek devam ediyoruz. Hem kendimizi geliştiriyoruz hem de kadroyu güçlendiriyoruz. İletişim konusunda bir sorunumuz yok. Ancak bunu kurumsal düzeyde yapıyoruz. Türkiye’nin eksiği iletişimsizliktir. Kurumların siyasi görüşü bizim için önemli değil, önemli olan Bursa” dedi.

‘Güvenli kent, güvenli toplum’ diye bir proje geliştirdiklerini dile getiren Mart, el birliği ile çalışmanın önemine değindi.

MAALESEF KOORDİNASYON YOK

Kent içi ulaşım konusunda bilgiler aktaran İbrahim Mart, “Türkiye’de yerli markaların katma değerinin arttırılması, teknolojinin geliştirilmesi hepimizin desteklemesi gereken bir konu. Bursa’da yapılan hafif raylı sistemleri de bu çerçevede değerlendiriyoruz. Desteklediğimizi tekrar ifade ediyoruz. Türkiye’de kent içi ulaşımın geliştirilmesine büyük ihtiyaç duyuluyor. Kentlerde ulaşım yatırımları şehir şehir ayrı yapılmaması gerekiyor. Mesela yol yapılarak ve şerit çoğaltılarak trafik sorunu çözülemez. Toplu ulaşıma yönelmekten başka çare yok” dedi.

Bu arada, Çağdaş Mühendisler adaylarını ön seçimle belirledi. İşte Fikri Düşünceli başkan adaylığında yönetime aday isimler:

Yönetim Asil Adaylar

  1. Fikri Düşünceli
  2. Devrim Tutku Ateş
  3. Ferudun Tetik
  4. Ahmet İhsan Taşkınsel
  5. Ali Bülent Setbaş
  6. Yasemin Yeşil
  7. Ercan Mastar

Yönetim Yedek Adaylar

  1. Alpaslan Gürbüzler
  2. Nuray Yilmaz
  3. Filiz Engin Çelikoğlu Tambova
  4. Esengül Basut
  5. Umut Kahraman
  6. Metin Saribal
  7. Aslı Kök Özten