Eski bir fukara tesellisidir… “Hiçbir şey bulamazsak, kuru ekmek yeriz.”
Bu dönemde o bile zor güzel kardeşim… Hele de kalabalık bir aileyseniz bunlar artık sadece peri masallarında ancak kendisine yer bulabilir…
Neden mi, ee çok açık?
Bugün en ucuz ekmek 4 liraya geldi mi geldi… Bazı şehirlerde 5 lira oldu mu oldu? Kalabalık bir nüfuslu ailenin sadece ekmek masrafı günlük 50 liraya erişti mi erişti?
O zaman bırakalım bu post modern lafları da gerçeklerle yüzleşelim…
Koltuğa oturduğu günden beri meslek liselerinin önemini kafamıza kazıma noktasında ek mesai harcayan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Mevlana şehri Konya’da net konuştu.
81 ilde meslek liselerinde ekmek üretimi başlayacak ve vatandaşlar ucuz ekmeği buralardan temin edecek.
Gazeteci refleksiyle hemen Bursa’da neler olabileceğine baktık. Gazetemizle entegre bir şekilde araştırmalarımızı derinleştirdik.
Şehrimizin iki güzide okulundan Şehit Erol Olçok Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi gözümüze ilk çarpan yer oldu. İçinde barındırdığı Kampüs Fırın’la aslında çalışmalara çoktan başladı. Ramazan ayından bu zamana kadar hem pide, hem de unlu mamüllerle hizmetlerini sürdürüyor.
Okul Müdürü Halis Korkmaz ve yöneticilerine kocaman bir alkış gönderiyoruz. Emekle ekmeği harmanlayıp öğrencilere el becerisi kazandırırken, ihtiyaç sahiplerine de ücretsiz bir hizmet sağlıyor.
İkinci okul ise Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olacak.
Bursa’nın eğitim alanındaki gastronomi yüzü olan Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne de fırın teşkilatı konulacak.
Eski Tarım Lisesi olan bu okul yeni mamulleriyle şehrin gıda reyonu haline gelecek.
İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür de kocaman bir tebriki hak ediyor. Azmi ve çalışkanlığıyla Bursa eminim ki yurdun parlayan yıldızı olmaya devam edecek.