Vicdansız anne ve vicdansız baba… Kulağa ne kadar kötü geliyor değil mi? Arkadaş vicdansız bir anne ya da vicdansız bir baba olur mu diye sakın sorma. Çünkü alacağın cevapla, anlatacaklarımla belki de tüylerin diken diken olacak. Çünkü benim öyle oldu. Yerin dibine giresim, keşke bunlarla aynı havayı solumasam diye yakınasım geldi.

Anne ve baba olma özlemiyle yanıp biten çiftleri düşündüm. Rabbim bunlara vermiş de neden o isteyen çifte vermiyor diye. Tabi vardır Rabbimin bir bildiği der ve susarım…

Geçen yolda yürürken o kavuran güneşin altında ben bile yürümekte güçlük çekerken, o sırada bir ses beni dürttü, ‘abla su alacak param yok para verir misin’ diye. Arkama bir baktım ki eli ayağı tutan genç bir delikanlı, önünde bebek arabası… Birden ani bir hareketle arabanın güneşliğini kaldırdım ki uyuyan minicik bir prenses, baya da terlemiş.

Hiç normal bir uyuyuş gelmeyince, kucağıma aldım ve uyandırmaya çalıştım, güçlükle gözünü açtı ama hiç tepki vermedi desem yeridir.

O anda genç adama saydırmaya başladım. Kendine bir hikaye uydurmuş. Aksanı iyi olmasına rağmen ‘Suriye’den geldim. Eşim Suriye’de kaldı. Biz kızımla Türkiye’ye geldik, kızıma bakacak kimsem yok’ dedi.

Minik prenses taş çatlasa 2,5 yaşlarında ne zaman geldin dediğim sorunun cevabı ise ‘4 yıl’ oldu. Minik prenses 2,5 yaşlarında ama baba doğmayan bebeğini alıp Türkiye’ye gelmiş, annesi de Suriye’de kalmış. Hadi gel de inan şu vicdansız babaya. Gel de söyleme vicdansız baba diye.

O anda daha çok sinirlenmeye başladım, sen bu çocuğa ne verdin de bu hale getirdin deyince yemin etmeye başladı. ‘O benim KIZIM’ dedi.

2 yıl önce yine bir anne kucağında bebeğiyle cadde kenarında dileniyordu ona da aynı tepkiyi gösterdim ve polis çağırdım ama fayda etmedi. Çünkü kadın ‘ben annesiyim’ dedi.

Ne o anne ne diğeri baba. Siz olsanız olsanız vicdan yoksunu anne-baba olursunuz!

En acısı da ne biliyor musunuz? Şimdi yaşadıkları bu pislik hayatı ilerde büyüdüklerinde, o minik bedenlerin de yaşayacağı...