Önceki gün 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 95. yılı nedeniyle Sayın Bursa Valimiz İzzettin Küçük’ün vermiş olduğu resepsiyona ‘agazete’ davetlisi olarak biz de katıldık.

Gördüğümüz kadarıyla geçmiş yıllardan daha yoğun bir ilgi vardı resepsiyona...

Sayın Valimiz “Bu zafer bedavaya kazanılmadı” diyerek işin özünü sözünü bir cümleye sığdırıverdi neredeyse... Ardından da ekledi, "Türk milleti tarihten aldığı tecrübe ile her türlü tehlikelere karşı her zaman hazırdır" dedi.

Tarihimizde pek çok zaferler yazıldığını ama 30 Ağustos'un bunların içinde en müstesnası, en şaheserlerinden biri olduğunu hatırlatan Vali İzzettin Küçük, "Ağustos ayı büyük zaferlerin tarihidir. 1071 Malazgirt ve 1526 Mohaç Meydan Muharebesi de yine bu ayda olmuştur. 30 Ağustos, tarihimiz açısından en anlamlı zaferlerden biridir, çünkü 1071’den sonra nasıl o büyük Malazgirt Zaferi Anadolu’nun kapılarını ardına kadar Türk milletine açmışsa; 30 Ağustos zaferi de Anadolu’nun kapılarını düşmanın yüzüne çarpmış ve Sevr’i paramparça etmiştir. 19 Mayıs'ta Samsun’da başlayan o büyük mücadeleye zaferle başlanmıştır ve yeni milli devletin de temelleri atılmıştır. Sonuçları itibariyle Türk tarihinin gidişatına yön vermiştir bu büyük gün. Bu kadar ani, kesin ve vurucu bir zafer yoktur yeryüzünde” değerlendirmesinde bulundu.

 

                          *****

Bugün bayram…

 

Ve bugün mübarek Kurban Bayramı'nın ilk günü... Kurban, Allah'a (c.c.) yakın olmak ve rızasına ulaşmak için ibadet maksadıyla cinsi kitaplarımızda belirlenmiş bir hayvanı kesmektir.

Kurban Bayramı; dört gün boyunca kutlanan iki dini bayramdan biridir. Diğeri ise malumunuz mübarek Ramazan Bayramı’dır.

Kurban Bayramı aynı zamanda her yıl Mekke-i Mükerreme'de hac farizası ifa edilen vakittir.

Bayramların ayrı bir yeri var hayatımızda. Dostlukların pekiştiği, akraba ve dost ziyaretlerinin zirve yaptığı günlerdir.

Belki de en çok çocukların sevindiği günlerdir bayramlar.

Onların bayramlık kıyafetleri…

Onların topladıkları harçlıklar…

Onların etrafa saçtıkları enerji ve cıvıltıları bayrama apayrı neşe katar.

Kabirler ziyaret edilir, dualar okunur.

Dini ve milli bayramların maddi ve manevi haz ve değerlerimizi daima hatırlayıp çocuklarımıza öğretip yaşatmalıyız.

Bayramlar dinimizde önemli yer tutmaktadır.

Bir de malum bayram yoğunluğu dolayısıyla yaşanan trafik kazaları…

Uyarılar hep yapılıyor ve yapılmaya devam ediliyor.

Ancak bayramlarda aşırı yoğunluklar ve yorgunluklar var. Kurallara siz uyarsınız, karşınızdaki uymayabilir onun için çok dikkatli ve uyanık olmak lazım.

Alkolden uzak duralım, hele araç kullanaların asla kullanmaması lazım.

Aşırı hız yolunuzu değil, ömrünüzü kısaltır. Acele etmeden yorulduğunuzda uygun mekanlarda mutlaka molalar verin. Acele giden ecele gider.

Kendinize ve sevdiklerinize bayramın tadını kaçırıp zehir etmeyin…

Kurban Bayramı’nın tüm İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesi, herkesin huzur ve barış içinde yaşaması temennisiyle…

Müslüman kanının ve aynı zamanda hiçbir masumun kanının akmadığı bir dünya olsun…

Her şey gönlünüzce olsun.

Mübarek Kurban Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum.