Haftalar geçtikçe lig kıran kırana, dalgalı, puslu ve acımasız geçiyor. Baş kaptanın çözümleri her zamanki gibi geleceği yıkan, 55 yıllık temelleri sarssa da oyuncuların saha iç ve dış kaptanı bu hafta seyir defterine güzel şeyler yazacak!

Son üç sezondur taraftarların bazıları aklını yitirmekten korkuyor!.. Bazıları ise alınan sonuçlar nedeniyle zil takıp oynayacak kadar keyifli. Sporcular bu düşünceden ayrışarak en azından, “kendi iyiliğim, geleceğim bakımından gözlerimi kapatırım işimi yaparım, bu sezon şerefimi kurtarmak için çabalamalıyım” moduna girmiş.

Futbolda her maç bir iyi bir kötü sahnede. İyi ve kötü, taraflara göre hep karşıt oluyor. Sahnede her zaman “olmak  ya da olmamak” var. Alın teri, emek, küfür, eleştiri hep iç içe...

Maç günlerindeki psikolojik iniş çıkışlar belki de bizi en çok mutlu eden sahneler… Üzülmek, sevinmek, gerilmek hatta küfür etmek… Beynimizde anlık gerçekleşen sınırsız zengin varyasyonlar. Bazen düşünüyorum da  çağımızdaki zevk aldığımız futbol güzelliğinden   bilmem kaç yıl sonra mesela 2040-2050’lerde yaşayan insanlar aynı zevki miras olarak yaşabilecekler mi? Belki de futbol unutulacak, anlayan bir insan bile kalmayacak... Bu bakımdan çok şanslıyız çok! Onlar adına üzülüyorum…

Her maçta, kendi ürettiğimiz traji komik halisinasyonlarla gerilen, an’da mutlu olan bir topluluk oluyoruz. Böyle bir duygu seli ile izledim Bursaspor Sivasspor maçını. Nasıl bir heyecandı aman yarabbi! İlk dakikalarda gol yedik, eyvah düştük derken hop 2-1 olunca tekrar hayal dünyamız kanatlanıverdi. Maçın finaline gelirken  yediğimiz golle tekrar karalar bağladık.

İşte o an tırnak kemirmelerle birlikte gözyaşlarımız, akabilirsin, emrini bekler oluverdiler. Tutmakta zorlandığımız o gözyaşları 90 +7’de bizi de dinlemedi yerçekimi etkisiyle yerlere hızla düşmeye başladı. Olsun Bursaspor galip gelmişti, hem de tam 9 hafta sonra... Aksın yerinde durmasın yaşlar. Bu hafta sansür ve yasak yok. Sanki şampiyon olduk!  

Bizi bu hale düşürenlerin mutlaka bir yerleri kaşınıyordur!

Bursa’daki futbol ailesi olarak, dünyadaki yer altı-yerüstü, bilinen bilinmeyen, dillendirilmiş dillendirilmemiş tüm spor camialarından üstün olduğumuzu biliyoruz ya o bana yetiyor!.

Haa belki de şimdi soracaksınız bana “Biz mi tüm spor camialarından daha güçlüyüz?” diye… Evet, inanmıyorsanız bana cevap verin o zaman?  Bu kadar kötü bir yönetim anlayışı altında, kapasitesi belli  iyi niyetli karakterli oyuncularla bütünleşebilmenin başka adı ne olabilir. Bu güç değil midir?

Unutmadan, ‘Bursaspor ailesi kim?’ derseniz…

Bir kalıba sığmayacak kadar tarifsiz bir aileyiz