Basından da takip etmişsinizdir uzun bir zamandan beri CHP lideri Kılıçdaroğlu hem sosyal medya üzerinden hem de katıldığı TV programlarında Sayın Cumhurbaşkanı’nın NATO zirvesinde gizli gündemle ABD Başkanı Biden ile buluştuğu buluşmada Afgan göçmenlerinin Türkiye'ye serbestçe giriş yapmaları konusunda her iki liderin anlaştığını defaatle söylemişti. Hatta Parti sözcüsü, milletvekilleri ve televizyonlarına sosyal medyalarına kadar bu başlık altında saatlerce, günlerce yorumcular yorumlarını yapmış Cumhurbaşkanı’nı ağır eleştirilere maruz bırakmıştı. Durum böyle olmasına rağmen hem Cumhurbaşkanı hem de yakın çevresinden böyle bir anlaşma olmadığı ile ilgili defalarca açıklamalar yapmasına rağmen sosyal medya destekli bu yorumlar herkesi bu algının peşinden koşturdu ta ki Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği’nden yapılan yazılı açıklamaya kadar. Açıklamada böyle bir durumun olmadığı böyle bir gizli buluşmanın gündemin olmadığı anlaşma yapılmadığı ile ilgili net açıklamadan  sonra hala yine buna benzer açıklamaların devam etmesi algının ne kadar kuvvetli olduğunun bir kanıtı.

Cumhurbaşkanı böyle bir şey yok diyor. Amerikan Dışişleri yetkilileri böyle bir şey yok diyor. Ankara Büyükelçisi’nin de bu yönde yazılı açıklama yapmış olmasına rağmen bunlar hala da yok anlaştınız demeleri gerçekten çok ilginç. Burada Biden’in geçen yıl “muhalifleri Türkiye’de destekleyerek Erdoğan’ı indireceğiz” demesi neticesinde bak işte Erdoğan-Biden barıştılar, ABD Erdoğan ile iyi anlaşıyor. Diyerek muhalefetin bağımsız bir hal aldığını gösterme çabası olması muhakkak. Böylelikle ABD ile bağını koparmış bir Millet İttifakının seçimlerde daha başarılı olma ihtimali sürecinin taşları döşenmeye başlamış olabilir.

Ayrıca bazı basın yayın organlarında ülkemizde 8 - 10 milyon göçmen yaşadığı ile ilgili zorlayıcı yorumlara Cumhurbaşkanı yapmış olduğu açıklamada 3 milyon 600 bin Suriyelinin yanı sıra 180 bini kayıtlı 120 bini kayıtsız toplam 300 bin Afganlının olmuş olduğunu açıklanmasına rağmen hala daha bu 8-10 milyona yaklaşan rakamları telaffuz etmekteki ısrarla yalan yanlış bilgilerle göçmenlere ve bilhassa düzensiz göçmenlere karşı halkı kışkırtma çabaları ile karşılaştığımızı da görüyoruz. Elbette halkımız insanlarımız bu kadar yoğun bir şekilde Suriyeliler ve Afganlıların Türkiye'ye ülkemize gelmelerini istemiyorlar. Bu durumdan rahatsızlar. Fakat emin olun onların sayılarını kat be kat fazla göstererek böylelikle yurt içinde bir huzursuzluk çıkartma çalışma çabalarını da kesinlikle es geçmeyelim.