Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), önceki gün, Organize Sanayi Bölgesi’ndeki ‘BTSO İstişare Merkezi’nde seçim startını verdi.

TOBB'a bağlı odalardaki seçimler malumunuz 26 Ekim 2017’de yapılacaktı.

Resmi Gazete'de yayımlanarak TOBB'daki seçimler Nisan 2018’e ertelenmişti. 160 günlük bir erteleme ile seçim vakti geldi, heyecan başladı.

41 gün var seçim çalışmaları için.

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, İstişare Merkezi’ndeki toplantıda oda seçimlerinin 3 Nisan’da yapılacağını açıkladı. Aynı zamanda tekrar aday olacağını ve çalışmalarına ara vermeden devam edeceğini ifade etti. Daha önce de ‘doğal aday’ım demişti zaten…

Adaylık açıklaması ve seçim startının verildiği toplantıda birçok meclis üyesi, iş dünyası temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri de hazır bulundu.

Burkay, “Bizi en iyi anlatacak olan 4,5 yılda ortaya koyduğumuz proje ve yaptığımız çalışmalardır” dedi ve ekledi:

“Yönetim kurulu olarak 3 Nisan’da seçim için karar aldık. 2013 yılında BTSO çatısı altında faaliyet gösteren 51 komitemiz vardı. Biz meslek gruplarının sayısını arttırarak 63 meslek grubunda seçimlere gideceğiz. Bu seçimlerde de meclis üyelerinin yüzde 50’sinde bir değişim yapacağız.”

Seçimlere katılabilmek için 2 yıl şartına uygun olarak, 3 Nisan 2016 veya daha eski üyelerin seçme ve seçilme hakkı bulunduğunu dile getiren Burkay, “Bu tarih itibariyle de tüzel kişilerden seçim tarihi itibariyle geriye dönük en az 6 ay temsil ile bağlayıcı işlem yapması gerekiyor. Meslek komitesi ve meclis seçimlerinden azami 3 ay, asgari 1 ay önce mali gazetelerde, oda ve borsanın duyuru panosunda ilan edilmek üzere üyelerin vergi mükellefiyetlerine ilişkin oda kayıtlarının kontrol edilmesi gerekiyor. Bizler oda sicilinin bütün kayıtlarını üyelerimize açtık” diye konuştu.

Yaptıkları çalışmalara da değinen Burkay, “BTSO olarak 4,5 yılda 5 bin 370 üyemizi dünyaya taşıdık. Her birine de BTSO olarak bin lira destek verdik. Biz 39 bin üyemize projelerimizle dokunmuş durumdayız. BTSO olarak 16 makro projeyle yola çıktık. Toplamda tam 40 projeyi hayata geçirdik” dedi.

Burkay, şöyle devam etti: “İnşallah yeni seçim dönemimiz hayırlara vesile olsun. Bursa’ya yakışır bir seçim sürecini yaşamalıyız. Bizler iş insanıyız. Bizim burada düsturumuz var. Bu hizmet yolunda kimseyi kırmayacağız. Kimse hakkında olumsuz konuşmayacağız. 4,5 yılda ortaya koyduğumuz hizmetler bizi en iyi anlatmaya yetiyor.”

Yönetime rakip veya rakipler çıkar mı çıkmaz mı bilemiyoruz. Şu ana kadar bir açıklama yok. Ancak 3 isim daha konuşuluyor. Çıksa ne kadar başarılı olur hep beraber göreceğiz. Ancak komite çalışmalarında mutlaka farklı listeler yarışacaktır.

Hedef sadece BTSO mu TOBB mu ilerleyen günlerde göreceğiz...

BTSO yönetiminin çok eskisine gitmezsek 1972 yılından sonra yaklaşık 22 yıl rahmetli Ali Osman Sönmez, akabinde oğlu Celal Sönmez yaklaşık 18 yıl görev yaptı. 4.5 yıldır da İbrahim Burkay görevdeydi.

İyi hizmet verecek…

Ötekileştirmeden

Bütün üyelere adil ve eşit hizmet verecek olan…

Kısacası iyi olan kazansın diyoruz biz de.