Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) seçim çalışma startını ilk olarak 19 Şubat 2018 Organize Sanayi Bölgesi’ndeki seçim ofisinde BTSO Başkanı İbrahim Burkay vermişti.

BTSO Meclis Üyesi İlhan Parseker de 6 Mart 2018 tarihinde bir basın bülteniyle adaylığını açıkladı.

Burkay, dün tekrar basının ve bir kısım meclis ve komite üyelerinin karşısına çıktı. 2013 yılından bu yana yaptığı icraatları ve yeni döneme yönelik projelerini bir kez daha dillendirdi.

3 Nisan 2018'de yapılacak seçimlerde 63 komite yarışacak.

Bu yarış için geriye kalan süre 24 gün.

Elbette basın açıklamalarından önce taraflar kendilerince çalışıyorlardı. Öncelikle komiteler seçilecek. Komiteye seçilen meclis üyeleri arasında yönetim seçilecek. Hangi taraf daha çok meclis üyeleri çıkarırsa yönetimin başına gelecek.

Kim seçilirse seçilsin önemli olan Bursa ve oda için çalışması. Seçim propagandaları genellikle renkli geçer... Aranmayan, ziyaret edilmeyen, unutulan üyeler kıymete biner... Sorunlara çözümler vaat edilir... Üyelerden yetki belgeleri istenir. Her yetki belgesi oy anlamına gelmez. V.s. V.s 24 gün sürecek bu hengame öncesi Burkay’ın dünkü toplantısındaki sözlerden alıntılar yapalım...

agazete Genel Müdürü Erdal Şimşek ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kundakcı ve muhabir arkadaşımız Semih Şahin ile icabet ettiğimiz davette öncelikle koltuklara bırakılan bayraklar karşıladı bizleri...

Bu hoş sürprizin ardından kürsüye çıkan Burkay, kentin geleceğine ve güçlü potansiyeline inanan iş insanları olarak çıktıkları yolda 5 yıllık süreçte hayal gibi görünen 40’a yakın projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. 

Bursa’da örnek projelerle başlattıkları değişim ve dönüşüm rüzgarının, başta Marmara Bölgesi olmak üzere tüm Türkiye’nin uygulama sahasına girdiğini ifade eden Burkay, özel sektörün gücüne güç katan hizmet odaklı bir modelle şimdi yeni bir dönemin kapılarını araladıklarını belirtti.

Burkay, “Elde ettiğimiz başarıları sürdürülebilir kılmak adına mevcut projelerimizi geliştirmeyi ve yeni projelerle Bursa iş dünyamızın önünü açmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Oda olarak üyesiyle ve kentiyle en yüksek düzeyde bütünleşen bir kimliğe kavuştuklarını kaydeden Burkay, artık günde ortalama 1.500 üyesini ağırlayan ve hizmet süresini minimuma indiren, her ay yüzlerce etkinlik düzenleyen bir oda kültürü oluşturduklarını belirtti. BTSO’nun nitelikli çalışmalarıyla birlikte Bursa’nın Türkiye’ye moral ve motivasyon kaynağı olduğunu kaydeden İbrahim Burkay, Bursalı firmaların başta savunma ve havacılık olmak üzere Türkiye’nin milli projelerinde de daha aktif rol üstlendiğini dile getirdi.

                                   ***

Bursa Valiliği ve Bursa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, BTSO organizasyonuyla düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı’nın sürdürüldüğü Afrin’de görev yapan kahraman Mehmetçiğe destek amacıyla biz de Kilis’te sınırda olacağız. Yaşananları yerinde görüp izlenimlerimizi dönüşte sizlerle paylaşacağız inşallah…