Geçen hafta bu köşede yayınlanan "BORCU YOKTUR YAZISI" başlıklı yazımız, KOBİ’ler nezdinde oldukça ilgi uyandırdı.

Gelen tepkilerden de anladık ki, konunun mağdurları bizim tahminimizden de fazla!
Devletin vermiş olduğu desteklerden faydalanmak isteyen KOBİ’lerin, devlete olan borçları yüzünden bu desteklerden yararlanamaması ve ana şartlardan biri olan BORCU YOKTUR YAZSISININ İSTENMESİ şartının kaldırılması gerekmektedir.
Yazımız yayınlandıktan sonra, BTSO Başkanı İbrahim BURKAY ile görüştük. Konu ile ilgili olarak yapmış olduğu çalışmaları ve girişimleri anlattı.


 
İfade edilenler ve yapılan girişimler ışığında şunu net söyleyebiliriz ki, devlet bu konuda gerekli düzenlemeyi en kısa zamanda yerine getirecektir. 
Sanayinin ve KOBİ’lerin yaşamış olduğu her türlü sıkıntılarla ilgili olarak her an devreye giren BTSO Başkanı İbrahim BURKAY yönetiminin, bu konuyu da en kısa sürede çözüme kavuşturacağına inanıyoruz.
 
Bu konuyu, MİLLİ SES VER PROJESİNİN içine dahil ederek, konuyu sürekli gündeme taşıyacağız.
Buradan, yerelde görev yapan yöneticilere de bir çağrımız var. Sanayinin ve KOBİ’lerin yaşamış olduğu bu tür sıkıntılar, merkezi idareye sürekli rapor edilmeli ve merkezi yönetimler uyarılmalıdır. 
Yazımız yayınladıktan sonra bize gelen bilgilerden anladık ki, birçok KOBİ alamadığı destekler yüzünden mağdur konuma düşmekte veya yapmayı planladığı ARGE faaliyetlerini yapamamaktadırlar.
Şu an ihtiyacımız olan çok şey olabilir ama en önemli ihtiyaç duymamız gereken şey ÜRETİMDİR ve üretenin desteklenmesi gerekmektedir. 
Üreten insanların önündeki engeller kaldırılmalıdır.
Tüm kurumları BTSO gibi duyarlı olmaya, tüm yerel yöneticileri yaşanan sıkıntıları görmeye, tüm merkezi yöneticileri de sahaya kulak vermeye davet ediyoruz.
 
BTSO Başkanı İbrahim BURKAY'a da, yapılan çalışmalar dolayısıyla teşekkür ediyoruz.
Bir teşekkür de agazete Yazı İşleri Müdürü Ahmet KUNDAKÇI ve gazete çalışanlarına… Çünkü bu konuda yazdığımız yazıyı manşetten yayınlayarak, konuya dikkat çekilmesini sağladılar...

***

TSE BAŞKANI ŞAHİN BURSA'DA
TSE Başkanımız Prof. Dr. Adem ŞAHİN, geçen hafta kalite şehrindeydi. 
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ, BTSO Başkanı İbrahim BURKAY ve TSE Bursa organizasyonunu ziyaret etti.
Çalışma hayatına Bursa'da başladığını ve Bursa'yı yakından bilen ve tanıyan biri olduğunu ifade eden TSE Başkanımızın, Bursa ile ilgili olumlu görüş ve önerilerini duymaktan dolayı mutlu olduk.
 Bu ziyaret neticesinde edindiğimiz izlenimi buradan açık yüreklilikle ifade edelim;
Önümüzdeki dönemde TSE’nin adından en çok bahsedilen ve en başarılı kurumlar arasına girecek olduğunu söyleyebiliriz.

***


KAZMANIN SAPI ODUNDAN OLACAK

Bu manzara; eğitimsizliğin, görgüsüzlüğün, bilgisizliğin, kalitesizliğin manzarasıdır. Bir toplumun kültür seviyesini belirten "KAZIKLAR" manzaranın ana temasıdır...
Kazmalar için "Park Yapılmaz" levhası yeterli değildir! Onları engellemek için illa KAZIK dikeceksiniz!
Kazmalar için KAZMA SAPI DA uygun olabilir. Ama KAZMA SAPI odundan! Diğeri plastik olduğu için daha uygun düştüğünden dikiliyor!
Bir de iki KAZIK arasına araba park etmeye çalışan KAZMALAR var ki, onlar da ayrı bir tür!


 
Görüntü kirliliği, görgüsüzlüğün bir faturası olarak karşımıza çıkıyor. 
Ve ben, bu görüntü kirliliği ve kalitesizliği oluşturan KAZMALARLA aynı şehirde yaşadığım için UTANIYORUM...
Buradan idarecilere sesleniyorum, PLASTİK KAZIKLARI bırakın, ODUN KAZIKLARI dikin.
KAZMAYA ODUN SAP YAKIŞIR!


***

TSE'DEN HABERLER (www.tse.org.tr)

TSE’den Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne Çevre Yönetim Sistemi Belgesi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından yapılan denetimlerin ardından “TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi” belgesi almaya hak kazandı.
TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, Bursa’daki çevre yatırımlarının kalitesinin tescili anlamına gelen belgeyi Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş’a takdim etmekten mutluluk duyduklarını ifade etti.


 Belediyelerin ‘günümüzde’ hizmet alanları sürekli genişleyen kurumlar hâline geldiğini belirten Şahin, “Artan hizmet yelpazesi içerisinde yapılan işlerin sisteme bağlanması, standardizasyonunun olması ve bunun sürdürülebilir kılınması büyük önem taşımaktadır. Hizmetin kalitesini garanti etmek açısından önemlidir. Bu belge de özellikle çevre konusunda Bursa’nın ortaya koyduğu başarılı çalışmalar neticesinde verilmiştir” şeklinde konuştu.
Büyükşehir Belediyesi’nin TS EN ISO 14001’i sürdürülebilir kılacağına ve kapsamını genişleterek Bursa’ya daha iyi hizmet verme noktasında öncü olacağına inandığını kaydeden Şahin, “Emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hizmetlerinizin başarılı şekilde devamını diliyorum. Sizinle çalışmaktan ve yeni alanlarda iş birliği yapmaktan büyük memnuniyet duyacağız” ifadelerini kullandı.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş ise “TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi’yle alakalı Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığımızın 2 yıldır yürüttüğü bir çalışma var. Bugün bu çalışmaları taçlandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. TSE Başkanımıza ve emeği geçen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.
Çevre konusundaki hassasiyetlerinin artarak devam edeceğini ifade eden Aktaş, “Daha sağlıklı yarınlar adına bilinç oluşturmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Çevre ile ilgili yapılması gerekenler bir lütuf değil zarurettir. Bursa hepimizin. İnanıyorum ki aldığımız bu belge, bize bu konuda ayrı bir heyecan verecektir. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
Konuşmaların ardından TSE Başkanı Şahin, Aktaş’a, “TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi” belgesi ile TSE’yi temsil eden bayrağı takdim etti.