İlginç bir kongreydi Mali kongre. Dört ağzı laf yapan, demagoji değil samimi ikrarları ile kendini dinleten yönetim kurulu üyelerini görünce Ali Ay dışındaki yönetim kurulunun şimdiye görünmeyen kalitesini gördük. Basketbol takımının şampiyonluk hikâyesi anlamlıydı.

Türkiye’de ilk kez bir takımın bağımsız denetleme kurulu ile denetlenince,  şeffaflığın güzelliğini gördük. 107 milyon lira yönetici borçlarının son üç yılda katlayarak artması, kasaya giren paranın sabit kaldığı, son bir yılda 61 milyon lira bütçe açığı olduğunu denetleme kurulu raporlarının sunumundan anladık ama dönen ve duran varlıklarda istenilen artışın olmaması hatta düşmesi, borçlanmanın gerçek sebebi olduğunu gördük. Borç artıyor öz kaynaklar azalıyor. 

Denetleme kurulunun çalışmasında Bursasporlu sayısı 718 bin olarak sunuldu. Her Bursasporlu başına düşen borç 505 lira olduğunu gösteren çalışması ilginçti. Çevrede bu sözler söylenirken, “505 lira verelim ama Ali Ay’a mı güveneceğiz?” sorgulaması dikkat çekiciydi.  

Ayrıca Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Erdal beyin, “Biz Bursaspor’a kazandırdıklarımız için Yargıtay’da hesap veriyoruz ama burada bizim kazandırdığımız yerlerin satıldığını duydum çok şaşırdım. Biz, satılsın diye bunları Bursaspor’a aktarmadık, imza atmadık” dedi. Büyükşehir siyasileri bu işten rahatsız!

Alinur Aktaş’ın Bursaspor’un şampiyonluğunun başka takımların desteği ile olduğu siyasi açıklamalarına, tepki çok büyüktü. Sayın başkanın buna neden tepki vermediği soruldu ama cevap alınamadı! 

Bursaspor sevdalılarından gazeteci Adnan Alp’in yönetim kurulu tarafından kendisine verilen kırmızı kart takma cezasına! Büyük çoğunlukla ‘hayır’ diyen bir kurul gördük. Adaletsiz yasaklama cezası ters tepti.

Denetleme kurulunun 491 milyon, yani 83 milyon Euro diye açıkladığı borcu sayın başkan Ali Ay, “Dilek ve temennilerde 441 milyon lira ayrıca 67 milyonluk uzun vadeli futbolcu ödemeleri de bu borcun içindedir. 100 milyon Euro olarak aldığımız borcu, 68 milyon Euro’ya indirdik” sözü ile kabul etmediğini gördük. Belki de denetleme kurulunun raporuna rest çekti!

Ali Ay’ın kongre kararı ile işi olmadığını da görür gibi olduk. İki sene daha bu  yönetimin  başkanı olarak gideceği kanaatinde olduğu mesajını aldık!..

Sabit olarak yıllık 120 milyon gelirimiz var. Kıt bütçe ile 12 milyon fesih tazminatı ödenmiş. Sayısı unutulan yanlış transferlere!.. Son üç yılda 170 milyon zarar var.

Bursaspor Kulübü Olağan İdari ve Mali Genel Kurulu'nda bitiş anındaki kavga, Bursasporluluğa  yakışmadı gitti. Yakışmayandan biri de 200 civarı üye katılımıyla kongre yapılmasıydı. Tabi ki Cumartesi günü saat 13’te yaparsan; milletin işi gücünün yoğun olduğu an! Olacağı bu olur!..

Tüzüklerinde yönetimler göreve geldiklerinde Trabzonspor’da yeni seçilen yöneticilerden taahhüt alıyorlar. Gerçekleşen cari açığa bakıyorlar. Gider gelirin yüzde 10’undan fazla aşarsa bundan tüm yöneticiler sorumlu ve bu açığı ödüyormuş... Bizde neden olmasın!..

Söz alanların olgunluk içerisinde eleştiri ve tavsiyelerinin güzelliğine şahit olduk. Genel kurulda yüreği Bursaspor sevdası ile atan genç beyinlerin cesaretli konuşmalarını gördüm. Bursaspor’u yönetmek için müthiş, birikimli bir gençlik geliyor!

Ümitlendim...