Mevsim geçişlerinde hastalıklar iyice artıyor. Eğer vücut direnciniz az ise bu hastalıklar kaçınılmaz hale geliyor. Paça çorbası vücut direncini arttırmada destekçiniz olabilir.

 Ayak paça çorbasının faydaları saymakla bitmez.

 Keçi, koyun gibi hayvanların ayak bölgesinden yapılan çorbaya paça çorbası deniliyor. Yapımı zahmetli ve zor olsa da içerdiği besin kaynakları bakımından oldukça faydalıdır. Antibiyotik özelliği taşıdığından hastalıklara karşı koruyucu görev yapıyor.

 Yapısındaki kolajen, vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Vücut direncini artırarak, hastalıklara ve enfeksiyonlara karşı korur. 

Omega-3 bakımından zengindir. Beyinsel gelişimi ve zihin sağlığını korur.Düzenli olarak tüketildiğinde kış döneminde üst solunum yolları hastalıklarına karşı etkilidir. İçine eklenen sarımsak, limon ve sirke sayesinde antioksidan ve antibiyotik görevi görür. Cilt sağlığını destekler, daha parlak ve pürüzsüz cilde sahip olmanızı sağlar. Çocukların kemik gelişimine yardımcı olur. Kas yoğunluğunu artırır. Kas ve kemik ağrılarını hafifletir. Vücudun kolajen üretimini artırır. Vücuda enerji verir. Yorgunluğu giderir. Kilo almaya yardımcıdır. Kan artırıcı özelliği sayesinde anemi hastalarına öneriliyor. Kanserli hücrelerle savaşarak, hastalığın ilerlemesini yavaşlatıyor.Eklem sıvısı azalan kişilere özellikle öneriliyor. Düzenli olarak tükettiğinizde kolajen molekülleri ekleminizde birikiyor.

Bursa’nın en güzel tarafı da bu muhteşem ve zahmetli çorbayı hakkıyla yapan birçok lokanta var.