Günlerdir sosyal medya kapatılmalı mı, kapatılmamalı mı sorusu gündemi meşgul ediyor.

Bana göre kapatılmalı ama bu mümkün değil. Hiç değilse bazı kanunları çıkmalı.

Çünkü insanlar gerçek hayatta yaşamayı bırakmış sosyal medya gerçek hayatmış gibi yaşıyor. Tamam eğlenmek amaçlı kullananları anlayabiliyorum da bu insanlara hakaret etme aracı olarak kullananları anlamıyorum.

Arkadaş sana kim bu hakkı veriyor. Sen küçücük yeni doğmuş bir bebeğe bile bu kadar iğrenç saldırıda bulunuyorsan senin günlük yaşantını merak etmiyor değilim!

Günlük hayatta da birbirine hakaret eden, küçük düşüren, karşısındaki kişiye bin bir kötülük yapan yok mu? Tabiî ki var ama biz onları ne görüyoruz ne duyuyoruz.

Sadece sosyal medyaya ve gazeteye düşenleri görebiliyoruz. Buradan anlaşılıyor ki sosyal medya kapatılmalı dedim ama asıl konu sosyal medyanın kapatılması değil, çözüm kendi ağzımızı kapatmak.

Bazı insanlar tanıyorum sadece karşısındakini üzünce mutlu olanlar. Arkadaş bu nasıl mutluluk. Sen ona acı veriyorsun hakaret ediyorsun ama kendin mutlu oluyorsun. Ben sana insan demem, kimse de demez.

Bakıyoruz sosyal medyaya binlerce fenomen kol geziyor. Tamam bir şey demek istemem eleştirmek istemem ama bizim ülke olarak ahlaki değerlerimiz var.  Ve bizi bu günlere ahlaki değerlerimiz getirdi.

Ama son zamanlarda ne kadar kötüye gittiğimizin farkında bile değiliz belki. Kötüye gidiyoruz arkadaş çünkü bazı kendini bilmez insanlar yüzünden ahlaki değerlerimiz bize el sallamaya başladı.

Bakıyorsun adam sırf birkaç kuruş alayım diye kendi ayak odasını malzeme yapıyor, bir diğerine bakıyorsun orasını burasını açmış dans ediyor.  Lüks hayatlarını binlerce insanın gözüne sokar gibi sergiliyor.

Yanlış anlamayın. Belki birçoğunuz yazımı okuyunca beni eleştireceksiniz. Ya sanane kardeş herkes istediğini yapar seni ilgilendirmez diye.

Hayır kardeşim herkes istediğini milletin gözü önünde yapamaz. Herkes istediğini evinde yapabilir ama insanların gözü önünde yapamaz. Benim çoluğumun çocuğumun gözü önünde yapamaz.

Burada da ya çocuklarına izin verme sosyal medya kullanmasın dediğinizi duyar gibiyim. Bunu da açıklayayım hiçbir şey baskı ile gerçek amacına ulaşılamaz. İzin vermek istemiyorum ama tabi onlarda herkes gibi kullanmak istiyor.

Ama tabi izlememesi gereken konuları söylüyoruz. Onlarda ona göre hareket ediyor. Eee peki çocuklarıyla ilgilenemeyen anne baba ne yapsın.

Sosyal medyayla büyüyen gençlik yetişiyor. Çocuklar artık okumak değil fenomenliğin peşinde.

Artık bırakalım kendimizi bozmayı gelin hep beraber ahlaki kurallarımıza sahip çıkalım. Ona göre davranalım. Yarın bir gün çok geç olabilir.