Hani sezonun  kırılma maçları vardır.  Yenersin başarıda sınıf atlarsın yenilirsin treni kaçırır sıkıntılarla arkadaş olmaya devam edersin.

Bursaspor,  Galatasaray’ı  yenebilse!  zirve  yarışında çok ortaklı bir mücadelenin  startı verilecekti ama maalesef olmadı. Bursaspor’un son haftalardaki  başarısı, stadı bayram yerine çevirdi. 

Maraton üst ve  kale arkası Texas tribünündeki  görsel sunum,  harika hazırlanmış.  Seyircimizin inovatif çalışmaları alkışı hak ediyor ve devamını bekliyoruz.

İgor Tudor,  baktı ki Bursaspor  orta saha ve savunmasını ortadan yaramıyor! ikinci yarı  sağ ve sol bekleri  oyundan aldı yerine hücum oyuncularını takıma aldı. Kumar oynadı kazandı. 

Bursaspor’da ki oyuncu kalitesi bu hamleye faturayı kesecek  düzeyde değildi.  Kenar savunmamız  göçtü.  Ekoko ve Delarge desteği yetmedi.  Yüzde 63 oranıyla topa sahip oldular. Çok pas yapan rakibi kovalamaktan oyuncularımız çok yoruldu  ve hatalar sonunda kendi oyuncularımızın asistleriyle yenildik.

Tudor’un  bu  hamlesine  Le Guen’in  kulübedeki   alternatifsizlik yüzünden  cevabı,  Yusuf ve John ile oldu. Aksine alternatifsiz  Barış da sakatlanıp  çıkınca yenilginin üzerine tuz ekti…

Le Guen’in niçin sağbek transferinde ısrarcı olduğu şimdi daha iyi anlaşılıyor!

 Maç sonrası  herkesin dilinde” Gomez ve Galatasaray’ın  kenar oyuncuları bizde olsaydı sonuç ne olurdu? 

Sorusu vardı. Cevabınızı duyar gibiyim!. İlk yarı Stancu buluştuğu topları tek pasla bomboş durumdaki  Delage ve Ekoko’ya aktarsa maç bir anda 3-0 hatta 4-0 olur  maçın keyfine doyum olmazdı.  Stancu  iyi niyetli  ama gollük pozisyonlardaki  tercih hataları gösterdi ki  kapasitesi bu kadar. Art niyetli olduğunu  düşünmüyorum.

Maçın  yıldızı yenilmemize rağmen Harun’du.  Kalemize gelen dört topu  müthiş çıkardı. Yediğimiz goller dışında, savunmamızın   özellikle ilk yarıdaki topa göğüslerini siper edercesine  yaptıkları hamleleri alkışlanacak bir mücadeleydi. Savunma yapmayı öğrendik, şimdi sıra  bu mücadeleyi 90 dakikaya yaymaya geldi.  Bu maç gösterdi ki Bursaspor  ikinci yarı  kalite farkı olan takımlar karşısında bocalıyor ve direncimiz kırılıyor, telaşlanıyoruz. Bunu çözmek  tabii ki Le Guen’in işi.

Pascal  değişikliği  bize göre yanlış tercihti.  Ama taraftar, kısa zamanda çok yol alan takımın havasını, oyun biçimini, şehri  futbol ile barıştıran Le Guen’den, yenilmiş olsak da memnun,  müteşekkir.    Stancu ile kaçan pozisyonlar  gol  olsaydı şimdi Türkiye Bursaspor’u  konuşuyor olacaktı.

Statta yaklaşık 40 bin seyirci vardı. Ama resmi rakam 32 bin küsur. Çok kişinin fikri, sahada  beleşçi  sayısının  oldukça fazla olduğuBiletsiz  maça girenleri stada kim alıyor?.

Ayrıca kale arkalarında kombine  bilet sahipleri yerlerine oturamıyor!. Görevliler  stat içinde sorumluluk almıyor. Kombine sahiplerinin hakkını kimler koruyacak?  O koltukta  oturanın işleyeceği bir suçta ceza kime kesilecek? 

Maratonda şahit oldum. Merdivenlere oturanlara görevli söz geçiremedi ve merdivende oturmaya devam ettiler!?  Yetkisiz sözü  geçmeyen yaptırım gücü olmayan güvenlikçiler!!!!

Takım iyiye gidiyor. Önümüzdeki beş maç bizim geleceğimiz için önemli gösterge olacak.  Tahminim en az  12 puan gelir. Takımımızın  mücadelesi güven veriyor.