Ne kadar zor günlere şahit oluyoruz.  Ülkemizin bir tarafı selle mücadele ederken, bir tarafı yangınla bir tarafı depremle birde tüm ülkeyi tehdit eden korona belasıyla mücadele ediyor.

Yaklaşık bir haftayı geçti yangınlar hala devam ediyor. Ve insanlarımız  ve binlerce hayvanımız yanarak hayatını kaybetti. Rabbim bu acıyı kimseye yaşatmasın küçük bir yanıktan canımız giderken, insanlar yanarak hayatını kaybetti. Ne olduğunu bilmeden hayvanlarımız yangında kül oldu.

Dün haberlerde gördüm yaşlı bir amca yüzünü kapatmış keklikleri için hıçkıra hıçkıra ağlıyor. İçim gitti o kadar içten ağlıyordu ki çok iç acıtan bir manzaraydı.

Evleri yangına teslim olmuş bazı aileler hayvanlarıyla birlikte sahilde tur atıyorlarmış. Görseniz sanki o inekler de anlamış da bazı şeyleri ailesinin yanından bir an olsun ayrılmıyor.

Bu zor günlerde bir de yanımızda olan canımız ciğerimiz Azerbaycan askerleri var. Yangın alanına öyle bir geldiler ki insanın gidip kucaklayası geliyor. Allah onlardan da razı olsun bizlere yardım ettikleri için.

Başka bir görüntü yiğit askerlerimiz alanda yardımcı olmak için mücadele ediyorlardı birden neredeyse hepsi yangının üzerine koşmaya başladılar çünkü birkaç arkadaşı yangının içinde kalmıştı. Askerimiz işte bizim askerlerimiz hani vatanı uğruna can veren askerlerimiz. Rabbim sizi başımızdan eksik etmesin.

Peki bu yangınlar neden bitmiyor. Bu insanlar hala neden evini barkını yangına teslim etmek zorunda kalıyor. Gerçekten anlamış değilim! Bir an önce bitmeli bu zulüm yoksa daha birçok insanımızı kaybedeceğiz.

Birde ülkemizin diğer tarafında devam eden sel baskınları. İçim kan ağlıyor arkadaş kime, neye üzüleceğimi şaşırdım. Yemek yemeği bırakın su içerken bile yutkunamaz hala geldik. Bu yıl selde kaç vatandaşımızı kaybettik.

Hı birde tüm ülkede devam eden korona illeti… Hala can almaya devam ediyor. Hala bizim tedbirsizliğimiz onun ise bitmez tükenmez bulaşıcılığı bitmiyor. Azalacağına daha çok oluyor, biteceğine daha çok insanımızı öldürüyor. Hadi artık şu aşı olmayan inatçı arkadaşlar artık aşınızı olun da milletin günahına girmeyin.

Rabbim vatandaşımızı musibetlerden korusun!