Üst sıralardaki rakiplerin puan kaybetmesiyleBursaspor, bu maçta alacağı üç puanla sıralamada avantaj yakalayacaktı ama olmadı, olsun…

Yine de lig uzun bir maraton, alınan bir puan da iyidir.

Lig başladığından bu yana ilk kez gol atılamayan bir maç oldu.Amacı gol atmak olan futbol da yine de her maçın  bol gollü bitmesi lazım. Tabi ki her atılan golü Bursaspor atsın isterim…

Sivasspor haddini bilerek oynuyor. Oldukça da disiplinliler. Savunmaları açık verdi ama biz özellikle Batalla ile başaramadık.

Bursaspor’un taraftarını bu sezon bir puan kesmiyor. Ya üç olacak ya da üç puan… İkinci yarı orta sahamız oyundan çok düştü, Sivas bundan yararlanamadı.

Sağ ve sol beklerin bu oyun düzeninde sürekli hücumu desteklemesi lazım.Sağ ve sol stoperler atak yaparken kenarlara  bek gibi gelmeli. Beklerimiz beşli savunma gibi oynayınca  orta sahaya çok alan kaldı. Sanırım Le Guen en azından yenilmemeyi hedeflemiş. Taktiği yine tuttu.

Jourquera ve Batalla  yoruldu. Buna rağmen Batalla  yakaladığını atsa iş bitmişti.Bursaspor’un bu forvet ve orta sahası ile  elde edeceği başarı seviyesinin sınırlı olacağını bu maçta gördük. Bizi üst sıralar için üç puan maçları olan bu gibi maçlar bizim ligde sıramızı belli edecek. Bu maçta Ekoko ve Badu’yu aradık.

Şampiyonluk görmüş Bursaspor'un Anadolu takımlarıyla aynı seviyede olmaması lazım! Bu kadroya  iki üç tane“biri mutlaka hızlı” bir forvet olmalı, birinci sınıf oyuncu takviyesi Bursaspor’un sınıfını belirler!

Maçta Ekong üç kritik pas hatası yaptı. Geçen haftanın iyilerinden Agu’nunsadece  çok mücadeleci yönü öne çıktı; üretken olamadı. 

Savunmamızın  iki yan topta Sivasspor oyuncularına yakın mesafeden vurdurmaları her zaman bu maçtaki gibi dışarı gitmez!  Üç stoper arasında rakibe kafayı vurdurursan gol olur. Stoperler rakibe çok yakın olmalı.

Final pasları iyi yerlere atılamasa da, rakip kaleyeyine az şut atabilsek de, topla oynama yüzdemiz düşük olsa da bir puan bizi önümüzdeki haftalarda moral olarak ileri itecektir.