Gürhan Akdoğan ismini Bursa’da duymayan azdır sanırım. Başarılı bir iş yaşamanın yanı sıra gerek sivil toplum kuruluşlarındaki görevleri, gerekse Atatürkçü Düşünce Derneği ile ilgili çalışmaları nedeniyle ismine sıkça rastlarız. Yanı sıra bir dönem Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı ve milletvekili adayı da olan Gürhan Akdoğan siyasette de etkin bir isimdi. CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın kaset skandalının yaşandığı dönemde tüm il başkanları Gürhan Akdoğan etrafında toplanmıştı. Sonrasına ise Kemal Kılıçdaroğlu  genel başkan oldu. 

CHP’de ki aktif görevlerini tamamladıktan sonra iş sebebi ile Bursa dışına çıkan Gürhan Akdoğan epeydir kentten uzaktı. Özel bir nedenden dolayı Bursa’ya yeniden dönen Gürhan Akdoğan önceki günlerde ofisimizde misafirimdi. Eski günleri, siyasi gelişmeleri konuşurken bundan sonra Bursa’da olacağını ifade eden Akdoğan aktif siyasete de kaldığı yerden devam edeceğini vurguladı.

İlk olarak CHP İl başkanı olduğu dönemde şiddetle karşı çıktığı ve yanlış olduğunu bağıra bağıra anlatmaya çalıştığı Kestel’de yapılmak istenen sanayi sitesi meselesini gündeme taşıdı. BESOB’un  Bursa Büyük Sanayi sitesi adıyla Kestel’deki Çataltepe mevkiinde başlattığı, ancak büyük sorunlarla devam eden ve bunca yıldır bitirilemeyen proje hakkında açıklamalarda bulunarak bilgiler veren Gürhan Akdoğan, BESOB başkanı Arif Tak’ın hesap vermesi gerektiğini ifade etti.

Bu konu ilk günden itibaren etraflıca araştırılması gereken bir mesele, kesin olan bir şey var ki oda muhalifler boşuna karşı çıkmamışlar.  Gürhan Akdoğan, Bursa’ya dönerek aktif siyaset yapacak olması nedeni ile daha gündemi çok meşgul edecektir. Bunu ilerleyen günlerde hep birlikte yaşayıp göreceğiz.