“Hayatta en hakiki mürşit ilimdir!” Bu veciz söz Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ait… İşte Bursa’da da hayata geçirilen projeyle birlikte bilim meraklıları aynı platformdan buluşma şansına sahip olacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Türk Hava Yolları'nın sponsorluğunda, BEBKA'nın desteği ve Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, BTSO, GUHEM, İŞKUR ve BİKO işbirliği ile hayata geçirilen Bursa Bilim Festivali 9. Science Expo, pandemiden sonra sahne alıyor.

2012 yılında küçük bir bilim şenliği olan Science Expo, bugün artık kabına sığmaz hale geldi. Çok ciddi çalışmaların ve projelerin yer aldığı bir konuma erişti.

Bu sene Science Expo, 'Uzay ve Havacılık' temasıyla 9 -12 Haziran tarihleri arasında yapılacak.

Festivali ilk yılında bile 40 bini aşkın kişinin ziyaret etmişti.

 'Başımıza İcat Çıkarın' felsefesi ile harekete geçmişti Bursa…

2017 yılından itibaren Türk Hava Yolları sponsorluğunda Turkish Airlines Science Expo adı ile yoluna devam ediyor.

Meslekler yarışıyor, atölyeler, hava araçları yarışmaları, akıl ve zekâ oyunları, kariyer günleri, proje yarışmaları dahil oluyor.

Bu yılın ana fikri ise meslek liseleri…

Meslek Liseleri İstihdam Buluşması’na Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de katılacak.

Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan buluşmanın amacı Bursa’nın önde gelen firmaları ile mesleki ve teknik liselerin tüm mensupları ile iş arayan veya kariyer gelişimini hedefleyen gençleri buluşturmak. Aynı zamanda işletmeler ile Bursa’daki tüm mesleki ve teknik liselerin iletişimlerini güçlendirerek, projelerde işbirliklerinin önünü açma ve hatta sürdürebilirlik bakış açısı ile ülkemizin iş gücüne dinamizm kazandırmak.

İŞKUR işbirliği ile 500'ün üzerinde Bursalı firmanın katılım sağlayacağı etkinlikte şirketler, istihdam imkânlarını 50 bine yakın gence anlatma fırsatını bulacak. Türkiye'nin 12 farklı şehrinden, 16 farklı alanda, 289 takım ve 472 meslek lisesi öğrencisi, 'alanlarında dereceye girmek için' kendilerine verilen projeleri hayata geçirecek.

Bursa dışından da 38 takımdan 79 öğrenci başvuru yaptı. Onlar da İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün misafiri olacak.

Meslekler Yarışıyor etkinliğinde; çocuk gelişimi ve eğitiminden el sanatlarına, robotik kodlamadan iklimlendirmeye kadar 16 başlıkta öğrencilerimiz projeleriyle yarışacak. BEBKA tarafından Meslekler Yarışıyor'un birincisine 2 bin TL, ikincisine 1000 TL, üçüncüsüne de 500 TL para ödülü verilecek.

Akıl ve Zekâ Oyunları Ligi'nin finali Science Expo’da yapılacak. Tasarla-Yap-Uçur Yarışması'nda, Türkiye'nin farklı yerlerinden ortaokul ve lise düzeyinde 45 takım mücadele edecek. BEBKA tarafından birinciye 5 bin TL, ikinciye 4 bin TL ve üçüncüye 3 bin TL para ödülü verilecek. Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi ve Plan-S iş birliği ile gerçekleşecek olan Patent Hackathon'da gençler, uzay ve uzay alt sistemleri ana başlığındaki vakalara 36 saat süren maratonda çözüm üretmeye çalışacak.

Bursa Patent Hackathon’da gençler, uzay ve uzay alt sistemleri ana başlığındaki vakalara 2 gün boyunca çözüm üretmeye çalışacak.

Bilim fırtınası için geri sayıma geçtik, haydi gençler sıkı tutunun!