Salgın dünyada insanların sağlığını tehdit etmeye devam ederken, iş dünyası üzerinde olumsuz etkileri de her geçen gün artıyor. Birçok firma faaliyetleri ve ihracatı durma noktasına gelirken, istihdamın korunması adına fedakarlık yapıyorlar.

Bebe ve çocuk giyim, konfeksiyon sektörünün kalbinin attığı Vişne Ticaret Bölgesi de salgından derinden etkilenen yerlerden birisi. İstihdamın, üretimin ve ihracatın yoğun olduğu Bölge’de neredeyse tüm üretim ve ihracat durmuş noktada.

Bebe Çocuk Konfeksiyon Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) bu süreci hasarsız atlatmak adına iş yeri sahiplerine anlamlı bir çağrı yaptı. İş yeri sahiplerine iyilik çağrısında bulunan BEKSİAD Yönetimi, bu süreçte mülk sahiplerinden hoşgörü ve iyi niyet bekliyor.

BEKSİAD Başkanı Ömer Yıldız, mağazaların açılmadığı, bekleyen siparişlerin gönderilemediği bir dönemde, bu krizi yapıcı olarak, kimsenin mağdur olmayacağı bir şekilde atlatacaklarına inandığını söyledi. Bu iyilik çağrısının karşılıksız kalmaması dileğiyle.

BEBÜŞ TEKSTİL ORHANELİ’Yİ UNUTMADI

Bursa bebe giyim sektörünün önemli ve köklü isimlerinden BEBÜŞ Tekstil, koronavirüs salgınında iyilik yarışına katılan firmalardan oldu.

Bursa’nın yanı sıra yıllardır Orhaneli’de de üretim faaliyetlerini sürdüren BEBÜŞ Tekstil, Orhanelileri bu süreçte unutmadı ve maske ile erzak kolisi yardımında bulundu.

Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt’u makamında ziyaret ederek, maske ve erzak kolilerini teslim eden BEBÜŞ Tekstil sahipleri Zahide Arı ve Nihat Arı, birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğu bugünlerde, üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmekten mutluluk duyduklarını söyledi.

BEBÜŞ Tekstil’in uzun yıllardır Orhaneli’ye değerli kazanımlar sağladığını belirten Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt’ta, hayırsever iş insanları Zahide Arı ve Nihat Arı’ya teşekkürlerini sundu.

ALPİŞ GROUP’TAN DAYANIŞMAYA BÜYÜK DESTEK

Covid-19 salgını sağlıktan sosyal hayata, iş dünyasından eğitime kadar birçok alanda olumsuz etkiler yaratsa da, ortaya konulan dayanışma dünyaya örnek olacak derecede.

İnşaat sektörünün öncü kuruluşlarından Alpiş Group da bu süreçte, dayanışmaya hem ulusal hem de yerel bazda önemli bir destekte bulundu. ‘Biz Bize Yeteriz Türkiye’m’ Milli Dayanışma Kampanyası’na 100 bin TL’lik bağışta bulunan Alpiş Group, Büyükşehir Belediyesi ve Osmangazi Belediyesi’nin erzak kolilerine 150 bin TL’lik katkıda bulundu.

Erzak kolilerinin dağıtımına bizzat katılan Alpiş Group CEO’su Gökhan Karadayı, bu süreci dayanışma ile atlatarak, yakın zamanda sağlıklı ve güzel günlerde bir arada olmayı dilediklerini kaydetti.