Bursa, Eskişehir, Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), 2018 yılı Mali Destek Programlarını düzenlenen basın toplantısı ile açıkladı.

BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim basın toplantısında, 2018 yılı için üç başlıkta açıklanan 16 Milyon TL’lik hibenin verileceği destek programının detayları ve yaptıkları çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Bölge planı vizyonu doğrultusunda hazırlanan Mali Destek Programları aracılığı ile BEBKA’nın, bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacak projelere destek verdiğini belirti.

Gerim, BEBKA tarafından yürütülen mali destek faaliyetleri kapsamında 2010-2017 yılları arasında turizm, sanayi, çevre, kırsal kalkınma konuları başta olmak üzere 16 ayrı başlıkta toplamda 294 projeye 82.6 milyon TL destek verildiğini hatırlatırken, eş finansman ile birlikte 135 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirdikleri 9 projenin halen devam ettiğini söyledi.

2018 Yılı Mali Destek Programı kapsamında ise 3 ana başlıkta hibe verileceğini ifade eden Gerim,

2018 Yılı Mali Destek Programları kapsamında, kar amacı güden işletmelere yönelik ‘Sektörel Rekabetçiliğin artırılması mali destek programı’ ve ‘Endüstriyel Simbiyoz mali destek programı’ birde kar amacı gütmeyen kuruluşlara yönelik ‘Kırsalda Ekonomik Kalkınma mali destek programı’ alanlarında toplam 16 milyon TL hibe vereceklerini açıkladı.

Gelelim o üç sektöre ve sektörle ilgili planlara:

Sektörel rekabetçiliğin desteklenme amacı; bölgede ön planda yer alan gelişme potansiyeline sahip olan Havacılık, Savunma Sanayi, Raylı sistemler, Teknik tekstil, Kompozit sektörünün geliştirilmesi ve ithalat bağımlılığının azaltılması.

Endüstriyel simbiyoz destekleme amacı; bağımsız işletmeleri daha sürdürülebilir ve yenilikçi bir kaynak kullanımı çerçevesinde bir araya getirerek çevresel problemlerin önüne geçmek.

Kırsalda ekonomik mali destek amacı; bölgede kırsal alanlarda tarım ve sanayi işbirliğinin güçlendirilmesi ve tarım dışı faaliyetler ile ekonomik çeşitliliğin sağlayarak katkı sağlaması.

2018 yılı hibe desteklerinden faydalanabilmek için elinizi çabuk tutun.

..Ve proje başvurularını 22 Mart 2018 tarihine kadar hazırlayın. Mali destek programlarına başvurmak için ajansın www.bebka.org.tr adresinden detaylı bir şekilde yararlanabilirsiniz.

Ayrıca Mali Destek Programlarına ilişkin Bursa bilgilendirme toplantısının da 19 Ocak 2018 tarihinde Çelik Palas Otel’de gerçekleştirileceğini bir kez de buradan duyuralım.

Her ajans kendi bölgesinde sürdürülebilir kalkınmaya öncülük ederek ulusal kalkınmaya katkı sağlamak maddi ve manevi destek vererek özellikle milli ve yerli üretimi artırmak, istihdama katkı sağlamak milli meseledir.

Yatırım yapmak, işini geliştirmek isteyenler için destek ve teşvikler AK Parti Hükümeti'nin ekonomik öncelikleri arasında...

Destek ve teşviklerden doğru bir şekilde istifade etmek istiyorsanız bu fırsatları kaçırmayın... Tabi ki projenizin de doğru bir şekilde detaylandırılması şartıyla...