Ülke olarak yeni tip koronavirüsle tanışmamız ve mücadele etmemizin 254. günü; yani 8 ay 9 gün...

Büyük Birlik Partisi’nin geçen ay yapılan 11. Olağan Kurultayı’nda Merkez Karar Yönetim Kurulu’na yeniden seçilen Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı Bursa’daki çalışma arkadaşlarıyla birlikte Bursa basınını ağırladı. Yapılan davete biz de icabet ettik.

Toplantıda, BBP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfaltı'nın yanı sıra, BBP İl Başkanı Salih Uçak, BBP MDK Üyesi Selahattin Çelt, MKYK yedek üyesi Kadir Taş, MDK yedek üyesi Hasan Uslu ve BBP Nilüfer İlçe Başkanı Mustafa Aydın hazır bulundu.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, Meclis'te grubu bulunan partilere açık çağrıda bulundu.

Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyerek sözlerine başlayan Ekrem Alfatlı, kentsel dönüşüm konusunun ortak bir çözüm formülü bulunması gerektiğini söyledi.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle siyasi partilerin faaliyetlerini gerçekleştiremeyeceğini savunan Alfatlı, "Buradan hodri meydan diyorum. Meclis'te grubu bulunan Siyasi partiler, 2021 yılında alacakları 421 milyon lira değerindeki seçim yardımını almasınlar. Nasıl olsa yakın zamanda bir seçim de görünmüyor" dedi.

Alfatlı, "Dünyanın zor bir sınav verdiği 2020 yılında dünyada yaşanan ekonomik gelişmeler piyasaları adeta alt üst etti. Kredi destekleri, açıklanan paketler, teşvikler piyasaların nefes almasını bir nebze de olsa sağlamayı başarmıştır ancak burada asıl üstünde durulması gereken konu üretimdir.

Öncelikle tarımda yeni politikalar ile sürdürülebilir bir tarımsal üretim sağlanmalıdır. Köylerden şehir merkezlerine olan göçler artık durma noktasına gelmiştir. Gençlerimizi, genç nüfusumuzu tarımsal faaliyetlere yöneltecek teşvikler yeniden gözden geçirilmeli ve Bursa özelinde dağ köylerindeki tarımsal üretimi nitelikli ürünlerle arttırmanın zamanı gelmiştir.

Sanayi alanında Türkiye ekonomisinin lokomotifi Bursa’da ülkenin ekonomik daralmışlığından en fazla payı alan şehirlerin başında gelmektedir. Yapısal reformlar ile , Cari açığımızı azaltıp, cari fazla veren bir ülke konumuna gelmek en büyük istek ve arzumuzdur. Bunun içinde önce iktidardan başlamak sureti ile tasarruf, israfın önlenmesi ve yatırımların önündeki tüm engellerin kardırılması gerekmektedir" dedi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Alfatlı, "18 Yıl sonra, devletimizin en üst seviyeden, bugüne kadar olan ihtiyacın yüksek sesle dillendirilmesi ülkemizdeki, bölücü ve vatan hainlerinin dışındaki herkesin ve tüm siyasi partilerin destek vermesi, katkı sağlaması ve iktidarı bu anlamda teşvik etmesi gerekmektedir. Devletin dini adalettir. Bu anlayış ile geç gelen adaletin en büyük zulüm olduğunu, mensupları tarafından yaşayan ve bu konuda hassasiyetimizi her platformda dile getiren bir hareket olarak, bu konuların takipçisi ve destekçisi olacağımızı ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

BBP'nin kurucu lideri rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatının üzerinden 11 yıl geçtiğini hatırlatan BBP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, "Bu iş çözülünceye kadar davanın arkasındayız. Ana suikast davası mutlaka açılmalıdır. Adaleti bekliyoruz" diye konuştu.