Hepimizin bayramını en baştan kutlayalım. Ee bugün bayramsa, bir baklava da çok iyi gider diye düşünüyorum. Erken kalkacak ve büyüklerimizin ellerinden öptükten sonra keyifle o sofraya oturacak nezaketle bayram tadında bir kahvaltı yapacağız.

Büyüklerin ellerinden öptükten sonra harçlıklarımızı cebimize koyacağız her zamanki gibi… Peki peşine ne olacak?

Baklava lezzeti elbette ki… Çıtır çıtır ağzımızda bir hoşluğu da yaşamak hakkımız… Kestirmeden bir tarifle sizi de bütçenizi de zorlamadan bu tadı sizler de ikram edebilirsiniz…

“Tereyağını küçük bir sos tenceresinde, kısık ateşte eritin. Fırında pişecek olan tatlıların üzerinde küçük yanıklar oluşmaması için eritilmiş tereyağının beyaz süt köpüklerini bir kaşık yardımıyla alın. İnce çekilmiş ceviz içini küçük bir kapta tarçınla harmanlayın. Dikdörtgen şeklinde olan hazır baklava yufkalarının üzerini eritilmiş tereyağına batırdığınız bir yumurta fırçasıyla yağlayıp, on adetini üst üste dizin. Tarçınlı, ince çekilmiş ceviz içini yufkaların üzerine serpiştirdikten sonra kalan yufkaların üzerini yağlayıp üst üste dizin. Rulo haline getirdiğiniz içi ceviz dolgulu baklava yufkalarını küçük dikdörtgenler halinde dilimledikten sonra dikkatli bir şekilde tabanını yağladığınız fırın tepsisine dizin. Kalan eritilmiş tereyağıyla üzerlerini yağladığınız yalancı baklavaları, önceden ısıtılmış 180 derece fırında renk alana kadar pişirin. Tatlının şerbeti için; su ve toz şekeri küçük bir tencerede karıştırdıktan sonra orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayan şerbet karışımına limon suyunu kattıktan sonra 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Ilınması için oda sıcaklığında bekletin. Fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine soğumakta olan ılık şerbeti gezdirip, şerbetini içine çektikten sonra toz Antep fıstığı ilavesiyle servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.”

Haydi nice güzel ve tatlı bayramlar