Farklı kültürlerin ve geleneklerin yoğrulduğu ülkemizde dini ve milli bayramlar her yıl büyük bir sevinçle kutlanıyor. Bayramlara özel geleneklerin binlerce yıldır süre geldiği illerimizde türküler, tekerleme ve maniler, kalıplaşmış sözler, oyunlar, sözlü kültürün kuşaktan kuşağa aktarılarak günümüze kadar geliyor. 

Adak Geleneği;

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde 150 yıldır devam eden geleneğe göre bayram namazı kılınırken evinden sepet,poşet gibi malzemelerle camiye gelen çocuklara, köylüler tarafından getirilen bisküvi,kek,çikolata şekerler verilir. Adak programı da; bütün köylüler ve farklı yerlerden gelen misafir büyükler çocuklar için ne bulurlarsa, bisküvi, kek, çikolata, şeker, çocukların işine ne yarayacaksa bulur buraya getirirler ve karma olarak toplanır ve dağıtılır. Ev ev gezmeyen çocukların cami avlusunda sepetleri dolup taşar. Çocuklar mutlulukla evlerine dönerler. 

 Her yörenin farklı gelenekleri olsa da bayramı kutlayan çocukların sevinci aynıdır. Sağlık ve huzur içinde geçireceğiniz nice bayramlar  dilerim.