Türk siyaset dünyası uzunca bir zamandan beri hep hareketliydi, buna son zamanlardaki keskin dönüşlerin eklenmesi ile bu hareketlilik daha da arttı.

Daha birkaç hafta öncesine kadar HDP'nin terör örgütü ile arasına mesafe koyması gerektiğini belirten Millet İttifakı'nın ortaklarının arka arkaya HDP’ye meşruluk katma çabaları halkımızın geniş bir kesimi tarafından dikkatle takip edilmekte. Meşruiyet katma çorbasını ilk olarak geçtiğimiz hafta bir belgesel çalışmasında Kürt sorunu ile ilgili muhatap HDP’dir diyen Kılıçdaroğlu ateşledi. Çok net bir şekilde bu ifadeyi kullanmış olmasına rağmen sonrasında yanlış anlaşıldığını sorunun giderilmesinde adresin TBMM olduğunu ekledi.  Birkaç gün sonra İYİ Parti lideri Meral Akşener bir televizyon programında Cumhurbaşkanı adayı olmayacağını esas hedefinin Başbakanlık olduğunu söylerken HDP'nin legal bir parti olduğunu da ekledi. Fakat başta da söyledim birkaç hafta öncesine kadar Sayın Meral Akşener ve Kılıçdaroğlu HDP'nin terör örgütü ile arasında mutlaka bir mesafe koyması gerektiğini bu mesafeden sonra ancak girişimler yapılabileceğini söylemişlerdi. Biz mi farkına varamadık bir mesafe koyulmuş muydu acaba. Görünen o ki; Cumhurbaşkanının Türk evinin açılışı dolayısıyla gerçekleştirilen New York ziyaretleri kapsamında program da olmamış olmasına rağmen Başkan Biden ile görüşme olmaması neticesinde gergin ikili ilişkilerin daha da gerilmesi muhalefet partilerini bazı konularda radikal kararlar almaya itmiş gözüküyor. Kürt sorunu vardır diyerek, HDP’yi ittifak içine almadan Kürt seçmenlerimize göz kırpma çabasını değerli Kürt insanlarımız ben yutmayacaktır.

Kapalı kapılar ardında anlaşarak çıkışta gazetecilere poz dahi vermeden arka kapıdan ayrıldıktan sonra, Kürt sorununda muhatap HDP’dir demek sonrasında seçimlerin üzerinden 2,5 sene geçtikten sonra ittifak içinde Hdp'yi görmeyerek ama neticesinde HDP’nin legal olduğunu söylemek aklıma  “Bayram değil, seyran değil, eniştem beni niye öptü” deyimini getirdi. Görünen o ki en son İstanbul seçimlerinde ki gibi sadece sırt sıvazlayarak koy yan cebime taktiği uygulanıyor.