Kayseri pastırması yer, üç puanı alıp  döneriz derken bu sezon ilk kez üç gol yiyerek puansız döndük evimize. Bursaspor bu maça kadar Süper Lig’de en az ikili mücadele kazanan ve rakip ceza sahasında en az topla buluşan üç takımdan biriydi ve yine sıralamada devam ediyor. Kendi sahamızdaki maçlardan puan çıkartmazsak bu sezon bacak bacaküzerine  atıp maç seyretmek zorlaşacak gibi. 

Bursaspor geçtiğimiz haftalardaki benzer görüntüsünden farklı değildi. Maçın belli zaman dilimlerinde özellikle ilk 45 dakikada ‘harika’ diyorsun ancak sonraki dakikalarda bu disiplin bozuluyor ve bölgeler arasındaki pas trafiğindeki hata oranı artıyor. Bu düşüşü takımdaki bireysel yetenekli oyuncu  sayısındaki azlık ve saha içi liderin bulunmamasına bağlıyorum.

Oyun karakteri birbirine benzeyen  iki takım Bursaspor ve Kayserispor. Orta sahalar oyunu soğutmadan dikine oynuyor. Oyuncular çok koşmak zorunda kalınca  pas hataları öne çıktı.Kayserispor’da Deniz Türünçdışında  özel yetenekli oyuncu yok.

Bursaspor ilk yarı önde baskı yaptığı zamanlarda çok tehlikeli, 3’e 2  kontra ataklar yakaladı ama Delarge, Deniz, Stancu ve Ekoko dörtlüsü  bunları sonuçlandıracak beceriyi gösteremediler. Bursaspor Batalla’sızoynayarak birşey üretmiyor ama savaşıyor.

Ligde girdiği gol pozisyonlarını gole çevirme oranı en yüksek takımlardan biri olan Bursaspor’da Le Guen  sanırım hızlı çıkılacak ataklarda iki süratli kenar oyuncusu ile  ikili  forvetle gol bulmayı düşünmüş.Ekoko, Delarge, Deniz ve  Stancu  dörtlüsü ile sahaya çıktı.  Geriye kalan altı oyuncumuz savunma yaptı ama yetmedi. Orta alan Agu ve Badu’nunsavaşçılığına  teslim edilerek ileriye atılacak toplar için bu ikili görevlendirilmiş. Ta ki bu sistem ilk 45 dakika tuttu ama oyuncu ve saha içindeki değişiklikler takımın sitemini bozdu.

Bursaspor’da Agu, Badu, Aziz, Ekong, Barış ve  Titi müthiş savaşıyorlar. Bursaspor’umuzun en önemli özelliği ise oyun disiplini ve kaliteli koşular.Ama  bu oyun doksan dakikaya yayılamıyor.Stresli  Bursaspor isterseniz Stancu ve Deniz’i yan yana oynatın!  Zar zor  gelen pozisyonları harcayarak saç baş yolduruyorlar.

Bizim hoca Deniz’e Fransız kaldı.Jourquera’nın oynatılmaması maçın sonucunu belirledi. Badu’nun orta alandan sağ beke alınması da yenilgide önemli nedendi.

Bu maçta da görüldü ki bu kadro ile orta sıraların arasında yer  bulabileceğiz.

  1. yarı ölü toprağımı serptiler takımın üstüne? Bu bitmişlik neden? Bu sorunun cevabını bulamazsak Bursaspor için lig burada biter!

Le Guen bu maçtan ders çıkarmalıdır. Bu ligi hafife alırsan yanarsın.

Batalla yok Bursaspor’da yok!..