Dün AK Parti Bursa teşkilatlarında tatlı bir telaş vardı. 17 ay için büyükşehir belediye başkanlığı için aranan'ara kan'üyeler temayüle gitti. Aday gösterilecek isimler için ek mesai yapıldı.Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için görüşler sandığa yansıtıldı.

Yapılan temayül yoklaması ne kadar etkili olur bilinmez ama AK Parti içingeleneksel hale gelen temayül, bir istişare kültürü ve önemli bir veridir.

AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Salih Koca’nın katılımı işin önemini ve ciddiyetini gösteriyor.

Milletvekillerini, belediye başkanları, il yönetim kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri, ilçe başkanları ile il ve ilçe kadın ve gençlik kolları başkanları oy kullandı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, “Partimizin kuruluşundan bu yana diğer siyasi partilere de örnek olacak şekilde işleyen istişare kültürümüz ve mekanizmamızın bir örneğini daha hep birlikte sergiliyoruz.Teşkilat mensuplarımızın görüşleri en doğru ismin belirlenmesi açısından çok önemli” dedi.

Devam etmekte olan ek mesainin neticesi Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlık koltuğuna kim oturacak. Hep birlikte 2 Kasım Perşembe Günü göreceğiz.

“Kim Belediye başkanı olur?” sorusu Bursa’da neredeyse ilk gündem.

AK Parti’nin 15 ilçe belediye başkanı var. Bunlardan en çok konuşulan tecrübeli başkanlar içersinde Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş.Daha çok gözler bu iki isimde.

Bunların dışında elbette konuşulan başka isimlerde var.

İlk dönemleri olan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali,

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ve

Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan.

Bir çok ilçede ise kendi başkanlarının Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olması için kulis faaliyetleri de gözle görülür şekilde devam etmekte.

Seçilen ilçe belediye başkanında koltuğu boşalmış olacak tabi. Bunun içinde bazı ilçelerde boşalacak koltuk için hangi başkan yardımcı yada meclis üyesi ilçe belediye başkanı olur hesapları ile tüm hız ve sessizliği ile kulislere yansımakta.

Ne diyelim Bursa için seçilecek 29. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı, inşallah Bursa’nın hak ettiği hizmetleri yapar.Konumu ve Üretimi bakımından kıyasla ihmal edilen ve birçok şehre göre geri kalan hizmet eksikliği giderilir.

Bursa başka şehirlere göre daha çok hizmet bekliyor, değişim bekliyor, vizyon bekliyor, atılım bekliyor.

Tabiki sadece İl başkanı ve Belediye Başkanı değiştirmek yetmeyecek ve yetmezde.

Çok acil işin bürokrat kısmına da el atılması gerekiyor.

Benim şahsi fikrim odur ki, Altepe'yi istifa sürecine götüren yolun ilk adımlarında etrafındaki o bürokrat takımı var...

Bu bürokrat takımı demişken Bursa’da yaklaşık 64 Kamu Kuruluşu’nun İl Müdürleri veya Bölge Müdürleri, ilçe müdürleri yani devlet bürokratlarından da bazıları sütten çıkmış ak kaşık değil ama o konu bugünün konusu değil... Kalın sağlıcakla...