Bursa’nın siyaset gündemini birkaç gündür meşgul eden Kestel’de yaşanan kaçak bina yıkımı ve belediye yetkililerin para aldığı iddiaları ile ilgili olarak dün AK Partili Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır başkan yardımcılarını da yanına alarak basın mensuplarının karşısına çıktı. Şahsen ben iddialara yanıt verecek diye beklerden Başkan Tanır, sözde “rüşvet”  şeklinde tabir edilebilecek konuyu üzerine bile alınmadı. 

                Göreve geldiği ilk günden itibaren kaçak yapılarla mücadele ettiklerini belirten Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır bazı rakamlar verdi.  Bu güne 654 kaçık yapıya zabıt tuttuklarını ve 117 yıkım gerçekleştirdiklerini ifade eden Tanır, bahse konu yıkılan binanın da sit alanında inşa edildiğini ve kaçak olduğunu öğrenir öğrenmez talimat vererek tutanak tutturduğunu ifade etti.

                İddialarda yer alanları ve yaşanan süreci anlatan Önder Tanır, konunun kendisi ile doğrudan alakalı olmadığını ima ederek ilgili kişiler hakkında ki iddiaları dün itibarı ile yargıya taşıyacaklarını ifade etti. Konunun muhatabı olan ve para aldığı iddia edilen başkan yardımcısının istişare ederek görevinden istifa ettiğini ifade eden Başkan Tanır başkan yardımcısı ve kaçak bina yapan vatandaş arasında yaşandığı iddia edilen para alışverişinin de bir ticari ilişki olduğu savundu.            

                Kestel bölgesi Uludağ eteklerinden yeşilin bol olduğu bir ilçe.  Özellikle pandemi döneminde insanlar, şehir yaşamından uzaklaşarak doğa ile baş başa kalmak adına buralarda olan arazilerine kaçak ev yapma yarışana girdi. Bu durumun farkında olan Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır da gördüğümüz kadarı ile yeşil alanların talan edilmesine izin verme niyetinde değil.  İddia edilenlerle alakalı olarak benim yorumum ise; çürük elma sandıktan çıkarılırsa diğer elmalar sağlam kalır. Önder Tanır da gördüğümüz kadarı ile öyle yapmış.