Sezon öncesi hazırlık döneminde sadece 2 hazırlık maçı yapan Bursaspor'da aslında 3 maçta alınan bir puan pek de sürpriz olmasa gerek. Herkes sezon öncesi transferler gelmediği için yapılacak hazırlık maçlarının takımın oyun anlayışına bir etkisi olmayacağını söylese de bence durum kesinlikle öyle değil. Geçen seneki as kadrodan bir tek Burak Kapacak’ın eksildiği düşünüldüğünde sezon öncesi hiç transfer yapılmamış olsa da tamamen eski kadronun iyi yönde motive edildiği düşünüldüğünde yeni transferlerin oyunda olmamış olması durumunda dahi en azından 4 ile 6 puan alınabilirdi diye düşünüyorum.

Emirhan'ın aklı nerede!

Geçen hafta Erzurum deplasmanında maç 0-0 devam ederken penaltıyı dağlara taşlara vuran Emirhan Aydoğan hafta sonu oynanan Eyüpspor maçında da kayıptı. Yenilen ilk golde hatanın büyüğü yine kendisinindi. 4-5 ay öncesine göre büyük bir düşüş yaşayan Emirhan'ın aklı sizce nerede. Yeni transferlerin aldığı ücretler de mi, yoksa İstanbul'a giden Burak Kapacak’da mı, yoksa aklı hiçbir yerde değil de hazırlık döneminde Afyon'da kaçak güreştiği için mi bu durumda.

Rakam anlamında en değerli ama!

Bütün dünyanın kaynak olarak otoritesini kabul etmiş olduğu transfer market rakamlarına bakıldığında Bursaspor 1. Lig'in en değerli takımı. Rakamsal anlamda en değerli Takım olabilir ama kale önünden çıkışlar vs. olsun Eyüpspor maçında tam bir rezaletti. İlk 20 dakikada skor net 0-4 olabilirdi. Fatih Hoca anladığım kadarıyla ayağa pas konusunda takımı uyarmış ayağa pasla çıkacağız diye geçen seneki İstanbulspor örneğinde olduğu gibi bazı şeyleri oturtmaya çalışıyor fakat Sayın hocam baştan ayağa pasla çıkış varyasyonlarını takımla çalışmalarını yapmış olsaydınız Eyüp maçında ilk 20 dakikadaki sıkıntıları yaşamasaydık.

Fatih Hoca’ya çok iş düşüyor!

Her şey daha bitmiş değil önümüzde koca bir lig ve daha oynanacak onlarca maç var. O yüzden milli takım arasında takımın en azından bir haftalık bir kamp sürecine alınması ve arkadaşlık anlamında da birbirlerine sarılmış bir takım ortaya konulması gerekiyor. Lig öncesi yapamadığımız hazırlık maçlarından da en az 2 tane ayarlanmalı. Frutti Ekstra Bursaspor’un sezon öncesi hazırlık maçlarına baktım,10 ila 15 arası sezon başlayana kadar hazırlık maçı yapılması planlanıyormuş bunların 9’u şimdiden kesinleşmiş. Gençlerle yeni gelenlerin, mutlaka kaynaşması eski takımın tecrübelileriyle de yine yeni gelenlerin uzun müddet aynı masada oturmaları sohbet etmeleri, sağlanmalı. Rakamsal anlamda en geniş kadroya pahalı kadroya sahip olmak favori olmak yetmiyor mutlaka iyi oyun neticesinde güzel skorların ortaya çıkması gerekiyor. Alınacak ilk 3 puandan sonra her şeyin daha günlük gülistanlık olacağını söylemek için de muallim olmaya gerek yok Bursaspor'da.