Yılın ilk ziyaretini a Gazete yönetimi ve yazarları olarak Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’e gerçekleştirdik. Sohbetin ana konusu yaşanan ekonomik kriz idi. Başkan Erdem en az şekilde etkilenerek krizi atlamak için çabaladıklarını belirtirken 2022 planlamalarını yeniden gözden geçirdiklerini ifade etti. Malum belediyenin 2022 bütçesi dolarda yaşanan artış öncesi yapılmıştı. Başta personel giderlerinin artması ve yanı sıra yatırım planlarındaki fiyat artışı evdeki hesabın çarşıya uymayacağının net göstergesi.

Bu durumun farkında olan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem bu yıl içinde yapacakları bazı projeleri yeniden değerlendireceklerini ifade ederken ana gündemlerinin insana dokunan sosyal projeler olduğunu açıkladı. “Vatandaşımızı yararına olan projelere öncelik vereceğiz” diyen Erdem, buna rağmen yatırım planlarını da gerçekleştirmeyi hedeflediklerini üstüne basa basa söyledi.

Malum Nilüfer Belediyesi Bursa’da özellikle en fazla açıkhava organizasyonları yapan ve binlerce insanın katıldığı festivalleri organize eden bir belediye. Son dönemin gözde mekanı da Balat bölgesi. Balat Bölgesinin taleplere cevap vermekte zorlandığının altını çizen ve bu bölgeyi modernleştirmek istediğini belirten Başkan Turgay Erdem Bursa’ya yeni bir anfi tiyatro kazandırmak istediğini müjdeli.

Yine Balat’ta yapılacak olan amfi tiyatro en az 2 bin 5 yüz kişilik olacak. Ağaç kesmeden ve doğal yapıya uygun inşa edilmesi planlanan amfi tiyatro başta Nilüfer’in olmak üzere kentin önemli organizasyonlarına ev sahipliği yapacak. Gelir-gider ve yatırım dengesini en iyi şekilde planlayarak projeleri gerçekleştireceklerini ifade eden Erdem öyle görünüyor ki Bursa’ya kalıcı bir eser bırakacak.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem her ne kadar iyi niyetli ve halkın yararına projeler düşünse de 2022’de ki ekonomik durum buna ne kadar müsaade eder hep birlikte göreceğiz. Bir çok müteahhit belediyelerden aldıkları işlerle ilgili sözleşmelerini iptal ederken bu yıl içerisinde yatırım yapmak oldukça zor bir iş olacak.