Geçtiğimiz günlerde Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürü olarak göreve başlayan Hüseyin Uysal bizleri makamında misafir etti. 

Öncelikle Karadenizli oluşu, hoş sohbet, güler yüzlü ılımlı kişiliği ile bizleri karşılaması bende “Eyvah, Şahin gitti Uysal biri geldi izlenimi” yarattı. Bir de kredi yurtlar kurumundan gelmiş olması, spordan anlamadığı ön yargısı bende hakimdi.

Beraberimde aikidonun ak yüzü Burhan Mocu ve oğlu judo il temsilcisi Önder Mocu var… Sohbet, çay ile başladı… “Ben iki geyik yaparım” düşüncesi ile oturduğum koltuğa sohbet ilerledikçe gömülüyorum. Karşımdaki sanki 40 yıllık sporcu; hem de her branşı yapmış… Ne sorsam anında cevap veriyor. Tesisteki hangi lambanın yanmadığını biliyor neredeyse. Bir önceki müdür Süleyman Şahin'e yapmış olduğu icraatlara olan hayranlığımı bilmeyen yoktur. Uysal'a yaklaşımım biraz da dostumun makamında başkasını gördüğümden dolayı ön yargı ile başlasa da... Bursa ve sporcular müdürünüze sahip çıkın; Uysal eminim bu şehre spor adına çok şeyler katacak. Kendi adıma buna inanıyorum.

Hani hepimizin bildiği entrikalar var ya! O entrikalara karşı kararlı duruşunu sergilemeye başlamış bile… Sohbetimize başlarken, bir önceki Müdür Süleyman Şahin'e yaptığı çalışmalar ve hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Uysal, Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak gerek kurumda gerekse arazide kuruma yakışır şekilde, samimiyetle tüm Bursa halkı ve sporcularına daha etkin ve kaliteli hizmet vermek için hep birlikte çalışılması gerektiğini; Bursa’da farkındalık yaratacak projeler yapmak istediğini, bundan sonraki çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini, şube ve ilçe müdürlerinin de çalışmalarının bu yönde titizlikle devam edecekleri yönünde oldukça kararlı.

Lafın özü Bursa ve sporcusu, gözün aydın! 

Bakmayın sakın soyadının Uysal olduğuna! Demedi demeyin, bu müdür yanlış olan çok masaları kıracak gibi.

Sporla kalın, mutlu yaşayın!