MHP lideri Devlet Bahçeli, devletin bekası söz konusu olunca yaptığı dik duruşlardan birini dün yine 81 milyona gösterdi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde nasıl hareket edeceğini, MHP'nin 2019’da aday çıkarıp çıkarmayacağını ve daha pek çok soruya açıklık getirdi.

Öncelikle merak edilen soruyu yanıtlayarak söze başladı Bahçeli.  MHP'nin Cumhurbaşkanlığına aday göstermeyeceğini açıkladı.
..Ve sonrasında gönlünden geçenleri de bir bir sıraladı: "Anayasada beraber hareket ettiğimiz parti ile beraber sonuç almanın Türkiye'nin hayrına olacağı inancındayız. Herhangi bir sebeple Sayın Recep Tayyip Erdoğan aday olmaktan vazgeçerse, başka türlü gerekçeler ortaya konulursa kendisinin bileceği iştir. 7 Ağustos'ta başlatılan ruha MHP sadıktır. Yenikapı meselesini de iyi anlamak lazımdır" değerlendirmesini yaptı. Aslında bu değerlendirme, bana yine kızacaklar ama CHP'li dostlara bir kapak niteliğindeydi.

Yenikapı konuşmasının üzerinden 24 saat geçmeden kıvıran bir CHP lideri,

O konuşmanın üzerinden yıllar geçmesine rağmen aynı dik duruşu gösteren MHP lideri...

Diyecekler ki Devlet Bahçeli iki yıl öncesine kadar Recep Bey'e ağır ithamlarda bulunuyordu.

Onunda cevabını şöyle veriyor Bahçeli: "Vatan haini HDP'lilerle ortaklık yapan CHP ile değil, çizgimize yaklaşan Recep Tayyip Erdoğan ile ittifak yaparız..."

Neymiş, anlamayanlara bir daha anlatalım...

Devletin, milletin bekası söz konusu ise Bahçeli’nin nerede duracağı belli...

Açıkçası Kılıçdaroğlu'ndan da böyle bir duruş beklerdik...

O hala bizi Avrupa'ya şikâyet ediyor...

Bahçeli,

partisinin 2019'daki cumhurbaşkanlığı seçiminde aday göstermeyeceğini belirtirken, "MHP cumhurbaşkanlığı seçiminde, Yenikapı ruhuyla hareket ederek, Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı alır" dedi.

Ardındanbir daha ekledi:

"7 Ağustos'ta başlatılan bir ruha MHP sadıktır"

Yine olası hukuk ihlallerine mahal bırakmamak için, bir seçim ittifakı olacaksa bunun yasal olması gerektiğini kaydetti...

..Ve o meşhur baraj altı muhabbeti...

MHP Genel Başkanı Bahçeli, MHP'nin seçim barajını aşamayacağına yönelik iddialarla ilgili bir soruya da, "Sanki yeni kurulmuş 15 günlük parti barajı aşıyor, muhtemelen olabilecek, gelecekteki birtakım siyasi oluşumlar barajı aşabilecek ama MHP aşamayacak gibi ters bir yorum içine giriyorlar. Bu haksızlıktır. MHP'nin baraj diye bir sorunu yoktur" yanıtını verdi.

11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığına aday olabileceği yönündeki tartışmalara ilişkin soruya ise Bahçeli, "Abdullah Gül'ün böyle bir süreçte 'Ben adayım' diye ortaya çıkması izah edilebilecek bir durum değildir. Sağın, solun dolduruşuna gelmemesinde yarar vardır" yanıtını verdi. Kısacası Gül'e "Memleketin bekası bizim sorunumuz değildir. Bu senin de dertlenmen gereken bir konudur" mesajı verdi...

Bahçeli, 2018 yılında kurultay sonuçlarının netleşmesinden sonra Türkiye'nin siyasi gündemi olan üç konu üzerinde faaliyetlerin yoğunlaşacağını dile getirdi.

Bunlardan birinin 30 Mart 2019'daki yerel yönetimler seçimi, diğerlerinin de 3 Kasım 2019'daki cumhurbaşkanlığı seçimi ve eş zamanlı gerçekleştirilecek milletvekilliği genel seçimleri olduğunu anlatan Bahçeli, Türkiye'nin 3 Kasım 2019'da yeni bir dönemin başlangıcı olarak işler bir konuma geleceğini belirtti.

..Ve 2019 cumhurbaşkanlığı seçimi için  'cumhur ittifakı' söylemini dile getiren Bahçeli, şöyle konuştu:"Düşüncemiz cumhur ittifakıdır. MHP'nin cumhurbaşkanı adayı yoktur. Genel Başkan aday olmayacaktır. MHP, ittifak olursa ittifakla, olmazsa kendi partisi olarak milletvekilliği seçimlerine girer, Cumhurbaşkanlığı seçiminde, Yenikapı ruhuyla hareket ederek Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı alır."

Bu yanıt üzerine artık Bahçeli'yi ‘Ben anlamıyorum’ diyen varsa elini vicdanına koysun.Yine de anlamıyorsa artık bir doktora görünme vakti gelmiş demektir... Tercih kendisinin...