Gökdere Meydanı'nın ikinci konuğu MHP lideri Devlet Bahçeli oldu. Başbakan Binali Yıldırım'ın evet buluşmasından sonra bir başka 'evet'çi lider olan Bahçeli, bunun nedenlerini kısa ve öz cümlelerle Bursalılara anlattı.

Bursa'nın kuruluşa başkentlik yapan bir kent olarak şimdi de 'kurtuluş'a başkentlik yapacağına inandığını dile getiren Bahçeli, derdinin kişisel değil devlet bekası olduğunu özellikle ve ısrarla vurguladı.

Şimdiye kadar söylemlerinden ve ülkülerinden vazgeçmediklerini ama ülkenin de değişime ihtiyacı olduğunun altını çizen Bahçeli, "Zaten 21 Ekim 2007'de anayasaya evet denildi. Adeta fiiliyatta başkanlık sistemi başladı. 10 Ağustos 2014'te Cumhurbaşkanı Erdoğanhalkın seçtiği bir isim olarak köşke oturdu ve kendisi 14 Ağustos 2015'te de 'Ben artık bilinen klasik bir cumhurbaşkanı olmayacağım' diyerek geriye sadece resmiyeti bıraktı.Ve 15 Temmuz akşamı... O tarihi gecede adeta işgalin eşiğinden döndük. Haince planlar 1000 yıllık birlikteliğimiz yok edecek, Son Anadolu yurdunu paramparça edecekti"

İşte bu sebeplerden dolayı, milletin bekasını düşünerek evet kampanyasını başlattıklarını söyleyen Devlet Bahçeli, CHP'nin 'hayır'cı genel başkanı Kılıçdaroğlu'nu da adeta topa tuttu. "Biz Kılıçdaroğlu gibi 15 Temmuz'u unutmadık. Bir türlü kafası almıyor. Kimlerle birlikte olduğuna hayır diyenlerin kim olduğunu iyi incelesin. Kaldı ki milli uzlaşma ruhu için Yenikapı'ya gelmişti ama şimdi Yenikapı ruhunu ağzına bile almıyor" diyerek adeta bildik vatan haini 'hayır'cılarla aynı safta duruyor eleştirisinde bulundu.

Kılıçdaroğlu üzerinden diğer hayır diyen cenahlara da seslendi: Öncelikle aklıselim olarak anayasa maddelerini okuyup, inceleyip, araştırıp hayır kararı verenlere her zaman saygı duyduklarını belirttikten sonra "Ama biliniz ki bu hayırda hayır yoktur.Biz şahsa değil, sisteme evet diyoruz. Kaynağımız millet irademiz evettir.

Bu evetler zalimleri zora sokacak, hainleri hüsrana uğratacaktır.

Bursalıların da bu konuda gereğini yapacağına inanıyoruz"

Ne Mutlu Türküm Diyene diyerek konuşmasını bitirdi. Bir kez daha gördüm şahit oldum ve inandım ki "Devlet Bahçeli'nin devlet adamlığı su götürmez bir gerçek" "Milli beka, Türkiye'nin geleceği gerçekten egolarının önünde... CHP'li dostlar şimdi bana biraz kızacak ama ne diyeyim gönlümdekini söylemeden de edemeyeceğim... "Devlet Bahçeli'yle iki üç gün hasbihal edip beka ve ülke geleceği konusunda biraz bilgi sahibi olsun" vesselam...