Ligde rakip kaleye en az giden ama en çok puan toplayan, Bursaspor maçıyla beşinci deplasman galibiyetini alan Antalyaspor’a karşı  belirlenen oyun planı tutmayınca üst sıralarda olma hayallerimiz  ötelenmiş oldu.

Bu kadar kötü oynayan bir Antalyaspor nasıl etüd edilemez o başka bir  tartışma konusu. %39 topla oynama; kalemize çekilen 6 şutun ikisi gol olmuş. Bursaspor 40 orta, 13 şut atmış ama sonuç yok. İlk kez başta Samet hoca olmak üzere teknik kadroyu  bu maçta hatalı buluyorum.

Seyircimiz elinden geleni yaptı. 20 bin seyirci o 40 binlik statta rakip takıma baskı oluşturamıyor.  Tribünler dolmak zorunda arkadaş. Bu da yönetimin görevi. Başka kimsenin değil!

Bursaspor’da oyuncular level atlama maçına çok gergin çıkmışlar. İlk yarı verimsiz  bir oyun. İkinci yarı rakip 2-0 önde olma rahatlığı ile kapandı ve tek kale oynadık. Kapalı savunmaları üç  yöntemle açarsınız. Ya kenarlardan oyunu enlemesine büyütür orta yaparsınız, ya  şut atarsınız ya da rakip kale sahası içine dripling yapan oyuncu sokarsınız. Bursaspor’da  işte bunu yapacak lider oyuncu ve golcü olmayınca yenilgiden kurtulamadı.

Şimdiye kadar Bursaspor takım savunması ile öne çıkmıştı. Bir Aytaç tüm düzenin sigortası olduğu bu maçta ortaya çıktı. Aytaç yok savunma da yok.

Samet hocanın bazen şaşırtan tercihleri oluyor. Ertuğrul  yediğimiz iki golde de hatalıydı. Stoperler kibar oyuncu olursa sonuca katlanmak zorunda kalır. Bu maç Ertuğrul için geride kalmalı. Bir daha rakibi döndürmemeli. Döndürse de o oyuncu dönmemeli... 2 pozisyonda da geç kalması yenilgiyi getirdi.

Kadro tercihinde Chedjou neden yok? Mutlaka olmalıydı. Yanındaki önemli değil. Takım yenilgisinin sebebi  işte apaçık meydanda. Chedjou’nun kendisi mi oynamadı yoksa Samet hoca mı oynatmadı? Para alamayınca bu işler daha önce takıma girmeme şeklinde ortaya çıkmış ve sonrası tek taraflı fesihler  haber olmuştu... Acaba yine sorun para mı? Chedjou olmayınca Ertuğrul sanki kaygan zeminde oynayan agresif, demoralize bir oyuncuya dönüverdi. Mevlüt Erdinç tek başına savunmamızı yerlere serdi!

Eğer Chedjou olsaydı, Ertuğrul’un hatalarını temizlerdi. Chedjou geriden oyun kuran, topla çıkan… Onun yokluğunda Ertuğrul bunu yapmaya kalktı cezayı kestiler. Macera ararsan böyle tokadı yersin.

Saivet niye bu kadar düştü? Sorunu ne! Duygusal mı? Çok büyük bir fırsatı elimizle geri iade ettik. Bir maçta stoperler bu kadar amatörce bireysel hata yaparsa sonuç normalleşiverir.   

Topla oynama %69 ama rakip savunmadaki kilidi açacak oyuncun yok. Açıklar yok, golcü yok, bir de üstüne takım savunması da delik deşik olunca bu sonuç bence normal...

Samet hoca hep takımı dokunuşlarıyla  ayaklandırırdı. Bu kez bir dokundu sezon sonu için kurduğumuz hayalleri yok etti gitti.

Dip ve onun bir üst sıralarında debelenmeye devam. İyi ki iki maç üst üste kazanmışız… Yoksa başımıza çok kötü şeyler gelebilirdi.