Ürün üzerinde "Yerli Üretim" logosu var, yerli ürün aldığınızı zannediyorsunuz, aldığınız ürünün ambalajını incelediğinizde görüyorsunuz ki; ürünün menşei başka bir ülke!

Bu işlem doğru bir işlem değildir! Çünkü üzerinde "Yerli Üretim Logosu" bulunan her ürün, maalesef yerli ürün değilmiş!

18/9/2018 tarihli ve 30539 ve sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak, 3/10/2018 tarihinde yürürlüğe giren yönetmelik uyarınca; Yerli Üretim logosunu herkes istediği ve dilediği şekilde kullanamaz!

Dökme olarak yurt dışından getirilen ürünlerin, ülkemizde ambalajlanması, o ürünün yerli ürün olma şartlarını sağlamaz.

Bu konuda gerekli çalışmalar yapılmalı ve YERLİ ve MİLLİ ÜRÜN Standardı çıkartılmalıdır.

Bu anlayış devam ettiği sürece, ithalat engellenemez, cari açık kapanmaz, milli gelir seviyesi yükseltilemez!

Tüketici; üzerinde YERLİ ÜRETİM logosu olan ürünleri YERLİ ÜRÜN ZANNEDİYOR!

Tüketicinin yerli ürünlere sahip çıkması için bu konunun açıklığa kavuşturulması ve ürünlere TSE marka şartı da getirilmesi gerekmektedir.

TSE hassasiyetimizi diline dolayan bazı kişiler şunu çok iyi bilsinler ki; kalite olmazsa bu ülkenin kalkınması, gelişmesi, israfı engellemesi mümkün değildir.

Hatta ve hatta!

Tüm ithal ürünlere TSE markasını bulundurma şartı getirilmelidir.

İtiraz edenler elbette olacaktır, onlara cevabımız; Aynaya değil, AB ülkelerine bakın!

Aynaya bakarsanız kendi yansımanızı yanlışlarınızı, AB ülkelerine bakarsanız, kendi kalite kuruluşlarına ve Standartlarına sahip çıktıklarını görürsünüz.

***

Başkaları ve Biz

Başkaları yapınca ses yok, bizim "TSE" hassasiyetimize, negatif ses çok!

Bursa'da;

Bir ana sanayi kuruluşu, tüm tedarikçilerine "şu kuruluşa uygunluk değerlendirme faaliyetlerinizi yaptıracaksınız, başka bir kuruluşu kabul etmiyoruz!" diyor!

Buna kimse itiraz etmiyor!

Bizim "TSE" hassasiyetimize ise, kem söz ediliyor!

Kim ediyor, yabancılar mı? HAYIR!

ÇANTACILAR...

Başka bir ifadeyle kaliteyi kirleten İŞPORTACILAR!

Birde bizim içimizde bulunan İRLANDACILAR!

Alayınıza HODRİ MEYDAN...

***

KOORDİNASYON

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlar koordinasyon toplantısı BEBKA Genel Sekreteri İsmail GERİM başkanlığında gerçekleştirildi.

Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, TÜBİTAK BUTAL Müdürlüğü, TSE Bölge Koordinatörlüğü, KOSGEB Bursa Doğu ve Batı Müdürlüğü, BEBKA Genel Sekreterliği yetkililerinin katıldığı ilk toplantıda, çalışmaların işbirliği içinde yürütülmesi ve  gerekli koordinasyonların sağlanması amacı ile önemli kararlar alındı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlar birlikte hareket ederek, hizmetlerini koordineli bir şekilde verecek olmaları, şüphesiz ki hizmet kalitesini arttıracaktır. Kaliteli hizmet verimliliği, verimlilik başarıyı, başarı da müşteri memnuniyetini sağlayacaktır.

Bir bakanlığın beş kapısı yerine, "bir kapıda koordinasyon" anlayışının diğer kurumlara örnek olmasını diliyoruz...

***

YAŞAM KALİTESİ YÜKSEK BURSA

Dünya genelinde, yaşam kalitesi en yüksek olan şehirler listesi açıklandı. Açıklanan listede ilk yüze, Türkiye'den sadece bir il girme başarısını gösterdi. O ilde KALİTE ŞEHRİ BURSA...

"Kalite Şehri Bursa" markası tescilli olan Bursa, açıklanan listenin 49. sırasında yer alma başarısını gösterdi.

Bursa'nın daha üst basamaklara tırmanmasını ve ilk ona girecek vizyon projeleri hayata geçirmesini ümit ediyoruz.

Bursa, bunu başarabilecek güçtedir ve bu alt yapıya sahiptir. Yeter ki "Bursalılık şuur ve bilinci" daha çok yaygın hale gelsin.

Bursa'da yaşayan, Bursa'dan kazanan herkesi "Bursalı olmaya" ve Bursa'nın menfaatleri söz konusu olduğunda herkesi göreve davet ediyoruz.

***

TSE'DEN HABERLER

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı TSE’den Bilgi Güvenliği Yönetim Sistem Belgesi aldı.

Belge takdimi nedeniyle düzenlenen törene TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Bilgi İşlem Daire Başkanı Hasan Kirman katıldı.

TS ISO/IEC 27001- Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi; bilgi güvenliğini kurmayı, gerçekleştirmeyi, işletmeyi, izlemeyi, gözden geçirmeyi, sürdürmeyi ve iyileştirmeyi temel alan iş riski yaklaşımına dayalı bir yönetim sistemidir. Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi sayesinde kurumlar bilgi altyapılarını belirleyip, bu varlıklara yönelik olası tehlikeleri analiz ederek bu risklerin oluşması durumunda hangi kontrolleri uygulayacaklarına karar verirler.

Bugüne kadar 31 kamu kuruluşu ve 65 özel sektör kuruluşu TSE’den Bilgi Güvenliği Yönetim Sistem Belgesi almaya hak kazandı.