Atakan Kayalar, namıdiğer ‘Filozof Atakan’ın ilk videosunu izlediğimde gerçekten hayretler içerisinde kaldım. Ama daha sonraki videolarında anladım ki sosyal medya ve basın tarafından görmüş olduğu ilgiden dolayı Atakan’ın özgüveninin tehlikeli bir boyuta ulaştığının altını çizmek istiyorum. 
Birçok anne-baba çocuğunun bilgisayar oyunlarına çok zaman ayırmasından şikayetçiyken, Atakan’ın bilgisayar oyunu oynamasından çok kitap okuması gerçekten takdir edilecek bir durum. Bunun için takdir ve teşvik etmek güzel bir şey. Ama Atakan’ın hal ve hareketlerini görünce şunu anladım ki kitap okumanın da bir eğitimi olmalı. Eğitim derken belirtmek isterim ki kitap okumak da beslenmek gibidir. Yanlış beslenirsen sağlığından olursun, yanlış kitabı okursan zehirlenirsin. Atakan’ın kitap okuması gerçekten çok güzel bir şey ama 10 yaşındaki bir çocuğun okumaması gereken kitapları okuması geleceğini zehirlemesine neden olur. 
Atakan’ın bir an önce doğru ve sistemli şekilde okumaya yönlendirilmesi lazım. 
Ailesiyle beraber katıldığı bir televizyon programında iyi bir eğitim almak istemesinin tek sebebini bu konuya heveslenmesi olarak görürken, bu yaşta bir çocuğun ideolojik olarak belli bir görüş iddia etmesini kesinlikle normal bulmuyorum. Çocuklar da hayatı hakkında karar verme yetkisine tabii ki sahip ama küçücük bir çocuğun dünyaca ünlü düşünürlerin sözleriyle yönetim hakkında ahkam kesmesi, o çocuğun kendi fikri olduğu anlamına gelmiyor. 
Elbette ki üstün zekalı olduğu çok açık fakat abartıldığı kadar bir zekaya sahip olmadığını düşünüyorum. Atakan’ın ailesi tarafından yüceltilmesi, üstün bir varlıkmış gibi davranılması, çocuk psikolojisi için kesinlikle çok korkunç! 
Hakkında yapılan yorumları okurken ne kadar endişe verici bir durumla karşılaşacağını düşünüyorum. Çocuklar yaramazlık yaptığında o çocuk sonuçta yaramazlık yapabilir diye hoş gördüğümüz durumu Atakan’a göstermediğimizin de farkındayım. Annesiyle röportaj verdiği sırada Atakan’ın annesinin konuşmasını yarıda kesip ‘seni şuraya alalım’ demesi onun terbiyesiz bir çocuk olduğunu göstermiş sosyal medyada ahkam kesenler ve haber kanalları için… O çocuk daha, 10 yaşında ve tekrar hatırlatıyorum çocuk… 
Sosyal medyada gezinirken bir haber kanalının başlığını okuduğumda başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Başlık şöyle; “Türkiye’nin konuştuğu Atakan Kayalar’dan annesine küstahlık! Sosyal medyada yayıldı; Filozof Atakan Kayalar kristal çocuk mu?” Bu bahsettikleri kişi bir yetişkin değil, bir çocuk, üstelik kendini savunamayan bir çocuk. Düştüğünde anne diye ağlayan bir çocuk… 
Karşılaştığı ilgiden evet özgüveni tavan yaptı, tabii ki bu çok üzücü bir durum. Umarım bu tehlikeli özgüveni bir nebze olsa törpüleyebilirler. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, açıklamasında o yaşta bir çocuğun sosyal medyada bu kadar yer almasını doğru bulmadığını ifade etmiş. Ne kadar güzel söylemiş… 
Yaşından büyük bir ego ve ukalalık sezinledik ve doğru ama onun bir deha potansiyeline sahip olduğunu da kimse inkar edemez. Medya bu çocuğu ‘Küçük Filozof’ diye halkın önüne sundu ve toplum bu çocuk etrafında ikiye ayrılıp birbirine sallamaya başladı ki toplumumuz böyle durumlarda bir tarafı seçip birbirine sallamayı pek sever üstelik. Resmen çocuk toplumun önüne yem gibi atıldı, yazık.
Eğer bu durum devam ederse böyle egosu yüksek bir çocuğun ne tatmin edici bir sosyal hayatı olur, ne de başarılı bir eğitimi. 
Harcamayın çocuğu!