Lütfen siz sadece kahvenizi içip kapatın. Üstüne de bir tane yüzük koyun. Para da olur! Sonra açın gelecekte ne olacak bir öğrenin bakalım.

Hatta bırakın kahveyi şu Tarot falı bütün geleceği ayrıntısıyla gösteriyormuş. Paralarınızı dökün dökün gelin.

Peki yıldız falına ne demeli?

Arkadaşım! Bize en yakın yıldız yaklaşık olarak 4 ışık yılı yani 40 trilyon uzaklıkta. Yani yıldızın senden haberi bile yok. Senin hayatını nasıl etkilesin.

“Merkür geri gitti. Bu hafta çok ağlayacaksın bak” 

Buna inanırsan küçücük sorunda suçu Merkür’e atarsın. Merkür’ün suçu ne? Yapma

Bırakın şu ikizlerin peşini. Yani kardeşimin de burcu ikizler ama hiç ikiyüzlü falan değil fazlasıyla dürüst ve duygusal. 

Aaaa biri çıkıp şimdi yükseleni etkiliyor diyecek kesin.

Manyağın biri çıkmış diyor ki “Güneş’in manyetik kutupları yer değiştirdi, şu tarihlerde sakın kalp ameliyatı olmayın.” Ayy kalpten gidicem şimdi

Neyse gülmeyi bir kenara bırakıp deliye anlatır gibi anlatmak istiyorum şimdi.

Mantıkçı olanlar üstüne alınmasın. Diğerleri alınabilir…

İşte yukarda saydığım kişilerin alanıdır Astroloji… Bilimle hiçbir alakası yok yani.

Astrolojinin bulgularının yüzde 90’ı çöptür. Yüzde 10’u da gerçeklik değil, ara sıra tutma ihtimali… Ama takdir edersiniz ki, %10’luk ‘tutturma’ oranını yakalayabilmek için astrolog olmanıza gerek yok. Yani siz kendinizi en iyi bildiğiniz için bir astrologdan daha iyi atıp tutturabilirsiniz.

Bazı insanların burçlarının özelliklerini taşıması hayatımızı burçlara göre yönlendireceğimiz anlamına gelmemeli. Burcumun özelliklerini bende taşıyorum ama geleceğimi neden ona göre yönlendireyim. Zaten dikkat ederseniz genel olarak iyi ve kötü özelliklerden bahsediliyor. İnsancıl özellikler, yani her insanda var olabilecek özellikler… İnanmayın bu kadar kandırılmayın. 

Bilim insanları astrolojiyi kabul etmediklerini her yerde bas bas bağırıyor ama günümüzde hala daha astrolojinin bilim olduğunu iddia edenler var.

Bilim nedir? Basitçe; Doğa olaylarını kanıtlara dayanan, kontrollü ve tekrar edilebilen deney ve gözlemler yoluyla açıklamaya çalışmak. Bilim budur.

Astroloji bir bilim değildir. Çünkü gök cisimlerinin konumları ve hareketlerine bakarak kişiliği ve geleceği tahmin etme, yanlış iddialarla insanları kandırmaya yönelik bir uğraşı olsa olsa deli saçması olur. 

Halk efsaneleri, bilim çatısı altında toplanamaz. Mantık hatalarıyla dolu hiç bir alan, bilim olamaz!

Yıllarını bilime vermiş insanlar senin geleceğin için dirsek çürütürken, sahte bilim yapan insanlara (falcılar, büyücüler…) kazandırdığınız paralar… Çok yazık 

Olası bir felaket durumunda başka gezegende yaşayabilme durumunun araştırılmasıyla, o gezegenin hareketinin bizim geleceğimizi söylediği alan nasıl aynı olur. 

Uzman astrolog bla bla kişisi burcunuza göre duygularınızın nasıl olacağınız anlatıyor…

Ya sormak istiyorum. Biri bana cevap versin 

Bunları hangi meslek grubuna koydunuz? Astrolog diye meslek grubu var mı? Varsa nereden alıyor bunlar diplomayı? 

Bunların kontrol mekanizması yok mu? 

Sevgiyle kalın.