Başlığı attım ve durdum. Aniden gülme tuttu beni…

Cümleye astral seyahat ettiğini iddia eden insanlarla başlamak istiyorum. Ve size bir çift sözüm var.

Uyku apnesi olmuşsunuz haberiniz yok. Sizin için söyleyeceğim tek şey derhal bir hekime başvurun. İyileştikten sonra astral seyahate çıkamadığınızı fark edeceksiniz.

Bir de gerçek dışı öğelere zaafı olan insanlar da var elbet, astral seyahat ettiğini iddia eden bu kişiler, Lucid Dreaming deneyimi yaşamış bireylerdir. Bazı kişilerde bu deneyimini abartarak rant elde etmeyi ve hayal gücünü tatmin etmeyi hedefler. Karşısındakini kandırır ki özel olduklarını hissetsinler.

“Bakın benim hislerim böyle böyle çok kuvvetli. Ben her şeyi anlıyorum, görüyorum”

Canım benim hislerin falan kuvvetli değil, hastasın hasta…

PEKİ NEDİR BU LUCİD DREAMİNG DENEYİMİ

Astral seyahate çıktığını söyleyen insanlar aslında Lucid Dreaming deneyimi yaşıyor. Lucid Dreaming (Yarı-Uyanık Rüya) deneyiminin yanlış yorumlanmış versiyonudur bu astral seyahat. Lucid Dreaming (Yarı-Uyanık Rüya), beynin uyku durumuna tam olarak geçememesine rağmen, vücudu uyku durumuna sokması sonucunda meydana gelir. Bu olay sırasında beyne etraftan gelen veriler yarı-bilinçli olarak işlenmeye devam eder. Bu sebeple eğer ki bu dönemde rüya görülecek olursa, bilincimiz "yarı-bilinçli" olarak bu rüyaları da fark edecek dolayısıyla duyu organlarımızla bu rüyayı kontrol etmemiz mümkün olacaktır. Yani becerebilirseniz mükemmel bir olay. Hatta rüyalarınıza kaldığınız yerden bile devam edebilirsiniz.

Daha açıklayıcı bir dille anlatmak gerekirse…

Herkes mutlaka rüyasını kontrol etmiştir. Kötü bir rüya gördüğünde rüyada olduğunu fark edip kendisini uyandırmaya çalışan bir deneyim yaşamıştır. İşte bu yarı uyanıklılık hali. Ya da iyi bir rüya görüp rüyada olduğunuzu fark ettiğinizde rüyanızı kontrol edebilirsiniz. Uçmak isterseniz uçabilirsiniz. Gitmek istediğiniz yere gidebilirsiniz. Ama buna astral seyehat diyemezsiniz. Geleceğe gidip gelecekten bilgiler edinemezsiniz. Ruhlar alemine gidip ruhlarla da konuşamazsınız. Abartmayın. Uykunuzda bedenden falan da ayrılmadınız.

Kısaca, zırvalığın dibine vurmayın.

Astral seyehat değil bazı insanlar lucid dream deneyimi yaşayabiliyor. Bunu da herkes her zaman yaşayamıyor.

Düşündüğünüzde abartarak anlattığınızın farkına varırsınız.

Sonuçta insan kendisine yalan söyleyemez değil mi?

LUCİD DREAMİNG DURUMUNDA YAŞADIĞIM BİR ÖRNEK

Bende bu deneyimi yaşadım ama astral seyahate falan çıktım demedim. Ya da insanlara bu durumu abartarak anlatıp hayal gücümü de tatmin etmedim. Özel olduğumu da göstermeye çalışmadım.

Korku filmlerini çok severim büyük ihtimal bilinçaltıma yerleşmiş ki bazı zamanlar korkunç rüyalar görebiliyorum. Bir gün uyurken lucid duruma geldiğimde çok korkunç bir rüya görmüştüm. Rüya bayağı saçma, detaya girmeyeceğim. Tek istediğim o anda orada olmamaktı. Rüyamda, gerçekte izlediğim filmin sahnesini görünce. Filmin etkisinde kaldığımı anlamıştım. Rüyada olduğumu fark ettim. Uyanmak için gözlerimi sürekli açıp kapattım. Sonra uyandım. Rüyamı kontrol edebilmiştim. Bazı insanlar daha derin şeyler yaşayabiliyor.

Lütfen böyle astral seyahat gibi saçmalıkları gelecek nesillere aktarmayalım. Bu bir deli saçması.

Unutmayın, Bilim böyle şeylerin cevabını her zaman verir. Biraz araştıralım. Sadece biraz.