Her yılın sonunda bir telaş başlar ülke genelinde…
Toplamda 6 milyon emekçiyi ilgilendiren kararı, sac ayakları bir araya gelerek verir ve 1 yıl boyunca da birçok organı etkiler…
Evet tahmin ettiğiniz üzere asgari ücretten söz ediyorum. Kimilerini memnun ederken, kimilerini ise hüsrana uğratan görüşmeler silsilesi…
Bu yıl ise bambaşka bir durum söz konusu oldu… Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere ‘fevkinde’ bir asgari ücretin, tatminkar bir şekilde uzlaşıyla sonuçlanacağını söylüyor.
İlk raunt dün gerçekleşti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in ev sahipliğinde…
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda yaptığı açıklamada, "Enflasyona karşı çalışanı koruyacak ücret belirlenecek" dedi. Toplantıda asgari ücrette vergi yüküne formüller aranırken, zam oranında ise beklentiler üç senaryo üzerine yoğunlaştı.
Bilgin, ‘İş verimliliğini artıran bir rakamda buluşacağımızı düşünüyorum’ ifadelerini kullandı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in dudağından ilk olarak, “Asgari ücret son zamanlarda kamuoyunda sıkça tartışılan bir konu haline geldi. Asgari ücret gerçekten önemli. Türkiye'de asgari ücret alan yaklaşık 6 milyon civarında işçi var emekçi var. Emeği koruyacak bir asgari ücret belirleyeceğiz” dedi.
Bakan Bilgin, çalışmaları 4 oturumla tamamlamayı öngördüklerini bildirdi. Bakan Bilgin, "İnanıyorum buradan çıkacak karar Türkiye'nin büyümesini daha da ileriye taşıyacaktır. Toplumda bir adalet duygusunu, sosyal dayanışmayı da güçlendirecektir." açıklamasında bulundu.
Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat ise "İlk defa oluyor. Hem işverenlerimiz, hükümetimiz ve biz çalışanlar ilk defa ortak noktaya gelmiş bulunuyoruz. Enflasyonun üzerinde bir artış olmasını işverenlerimiz de kabul ediyor" sözlerini kullandı.
Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısı 7 Aralık'ta Türk-İş'te, üçüncü toplantısı 9 Aralık'ta TİSK’te yapılacak.
Bu kez inanıyorum ki,
Asgari ücret, azami mutluluk getirecek.