Bursa kent olarak çok çeşitli bir mozaiğe ev sahipliği yapıyor. Deyim yerinde ise Türkiye’nin her köşesinden insanlar bu kentte yaşayıp, bu kente değer katıyor. Bursa’da yaşan en kalabalık toplumlardan biri de Artvinliler. Hatta bir dönem Artvinler arasında Bursa için “Burtvin” ifadesi bile kullanılıyordu. Yıllar önce Bursa’ya gelen Karadeniz’in çalışkan çocukları bu kentin artık vazgeçilmezlerinden.

Her biri doyduğu kent için çalışan Artvinler yaşamın her alanında aktifler. Siyasetten spora, iş dünyasından sanatsal çalışmalara, kadar Bursa’da Artvin kökenli vatandaşlara rastlamak mümkün. Sivil toplum kuruluşları ile kendi dayanışmalarını sağlayan ve kültürlerini yaşatan Artvinlilerde şimdilerde tatlı bir telaş var. Kırkın üzerinde derneğin üye olduğu ve kısa adı ART-KAF olan Artvin Kafkas Dernekler Federasyonu’nun da kasım ayının ilk günlerinde başkanlık seçimi olacak.

Uzun yıllardır federasyonun başkanlığını yürüten Suat Özkan’a karşı bu seçimlerde daha önce birçok sivil toplum kuruluşunda başkanlık ve yöneticilik yapan Murat Aydın, aday olarak çıkıyor. Murat Aydın aslen Artvin Şavşatlı. Aydın’ın Şavşatlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanlığı döneminde birbirinden önemli ve dikkat çeken çalışmalara imza attığı bilinmekte. Bu anlamda tüm Artvinlilere ve Bursa’ya hizmet etmek adına yola çıktığını belirten Aydın, oldukça iddialı projelerle geliyor. 

Gazete’de konuğumuz olan Murat Aydın,birbirinden önemli projelerini açıkladı. Gençlere yönelik çalışmalara ve işsizlik konularına özellikle vurgu yapan Aydın, aynı zamanda kültürel faaliyetlerde toplumun her kesimini bir araya getirmeyi planlıyor. Yanı sıra Artvin’in birçok bölgesinde yaşanan kadastro sorunun çözümlenmesi adına çalışmalarda yapan ART-KAF Başkan adayı Murat Aydın başarılı öğrencilere de burs vermeyi planlıyor.

ART-KAF’da mevcut yönetim uzun yıllardır koltukta. Belki de değişim zamanı gelmiştir. Bir Artvinli olarak ben de hem mevcut başkan Suat Özkan’a hem de yeni başkan adayı Murat Aydın’a şimdiden başarılar diliyorum…