Ülkemizde üretim yapan en büyük 500 şirketin;

186'sı en düşük teknolojik mallar üretiyor.

163'ü düşük teknolojili mallar üretiyor.

109'u orta teknolojili mallar üretiyor.

Sadece 12'si yüksek teknolojili mallar üretiyor.

Bu sayılar yeterli mi? Asla yeterli değil.

Bu sayıların artması, yüksek teknolojili ürünler üreten sanayi kuruluşlarının sayısı beş yüzler seviyesine gelmelidir.

Maalesef, 30 yıl önce bu şekilde bir planlama yapılmadığı için, şimdi bu durumdayız.

Şimdi yapılacak olan planlamalarla, 30 yıl sonra özlenen seviyeye çıkabilmeliyiz.

AR - GE'yi bilmeyen, bildiği halde anlamayan, anladığı halde gerektiği gibi hareket etmeyen sanayi kuruluşlarımız, maalesef var!

Ülkemizde 1301 olan AR - GE ve Tasarım Merkezi sayısı, Bursa'da 122'ye ulaşmıştır.

AR - GE Nedir?

Önce "Araştıracaksınız" Sonra da "Geliştireceksiniz"

 

AR - GE; Kopyalamak, taklit etmek, boşa vakit harcamak, devletin verdiği destek ve teşvikleri heba etmek, bu konuda danışmanlık yapan kesime para kazandırmak değildir...

Bilimsel veriler ışığında, sanayi tecrübelerini, tüketici beklentileri uyarınca hayata geçirmek ve ülkeye yüksek teknolojili ürünlerle katma değer sağlamaktır...

Bursa'daki AR -GE faaliyetleri ile ilgili BTSO Başkanı İbrahim BURKAY, şöyle diyor;

"BTSO öncülüğünde hayata geçirilen Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi (BUTEKOM), kentteki Ar-Ge çalışmalarına büyük katkı sağladı. Bursa'daki her Ar-Ge ve tasarım merkezi, kentin katma değerli üretime büyük güç katıyor. Bursa, üretim noktasında büyük bir tecrübeye ve birikime sahip. Bu noktada 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine koşan ülkemiz, bu hedeflerine katma değerli üretim, Ar-Ge ve inovasyon ile ulaşacaktır. Sanayiye mutlaka teknolojiyi eklemek zorundayız. Endüstri 4.0'ın konuşulduğu dünyada şirketlerimiz, ileri teknoloji odaklı üretimin gerisinde kalamaz. Bu noktada Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının destek ve teşvikleri firmalarımıza moral veriyor."

Yüksek Teknoloji ürünler üretebilmemiz için AR - GE merkezlerine ihtiyacımız var.

Bursa'da bulunan 122 AR - GE ve Tasarım Merkezlerinden beklentilerimiz büyüktür.

Devlet gereğini yapmakta, teşvik ve destekleri sürekli arttırmaktadır...

Haydi öyleyse; ileri teknolojik ürünlerle AYAĞA KALK BURSA!

 

Ne diyorduk;

"BURSA AYAĞA KALKARSA, TÜRKİYE AYAĞA KALKAR!

TÜRKİYE AYAĞA KALKINCA, DÜNYA, TÜRKİYE'NİN KARŞISINDA AYAKTA DURUR!"

***

TSE'DEN HABERLER

UYGUNLUK DEĞERLENDİRME HİZMETLERİNDE %25 İNDİRİM !

Ülkemiz ihracatının artmasının teşviki ve ihracatçılarımıza destek olmak amacıyla, Türk Standardları Enstitüsünün ihracata yönelik uygunluk değerlendirme hizmetlerinin maliyetleri düşürülmüş olup bu kapsamda; CE, TSE-HAR, CB, SASO QM, SASO Uygunluk Belgesi, Yemen ve Sudan'a Yükleme Öncesi Gözetim Hizmeti vb. uygunluk değerlendirme hizmeti ücretlerinde birçok ücret kaleminde  %25 indirim yapılmıştır.

Üreticilerimizin uluslararası standartlarda ve yüksek kalitede mal ve hizmet üretiminin anahtarı olan TSE, 64 yıldır olduğu gibi bugün de Türkiye’nin çalışkan sanayicisinin, cesur girişimcisinin, yetenekli, fedakâr hizmet erbabının, sanatkârının yanındadır.

ÖNCE KALİTE

TSE kadrolu personeli tarafından sahnelenen "Önce Kalite" adlı tiyatro oyununun galasına katılmak için, bugün Ankara'dayız.

Daha önce iptal edilen bu proje, TSE yönetimi tarafından yeniden uygulamaya alındı ve kalitenin öğrencilere anlatılması için yeni bir adım atıldı.

Kalite Birliği olarak, Milli Ses Ver Projesinin başarıya ulaşması için bu adımı önemsiyoruz.

Kalite Birliği, 2010 - 2011 eğitim öğretim döneminde, tüm masraflarını karşılayarak, bu tiyatroyu Kalite Şehrine getirmiş ve 15 bin öğrencinin kalite ile ilgili bu oyunu izlemesini ve bilgi sahibi olmasını sağlamıştı.

Unutulmasın ki; bu ülkede ne olacaksa kaliteyle olacak, bunu da bizim çocuklarımız başaracak...

Bundan dolayı bu projeyi önemsiyoruz ve bu oyunun tekrar sahnelere döndüren TSE yönetimine, Kalite Birliği olarak teşekkür ediyoruz...