Fatih AKKUŞ

Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde yapılan idmanlarda Samet Aybaba oyunculara gözdağı vermeyi ihmal etmiyor. Özellikle Yusuf Erdoğan’ın kadro dışı kaldıktan sonra kendisine çeki düzen vermesi “Yusuf’a Akhisar’da forma şansı verilecek mi?” sorusunu akıllara getiriyor. Bir yandan da Lima, Sakho, Stancu, Shehu’nun yokluğu kadroda revizyona gidilmesine sebep veriyor.

TAKIM GENÇLEŞTİ

Türkiye liglerinde oynayan 130’a yakın futbolcusuyla “Futbolcu fabrikası” teriminin hakkını veren Timsah bu alanda Türkiye’nin gözbebeği konumunda. Yeşil Beyazlı kulüp Milli takımların her kategorisine gönderdiği futbolcularla da adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor. Vakıfköy Vakıfbank Orhan Özselek Tesisleri’ndeki altyapısında futbol eğitimi alan 130’a yakın oyuncu, Türkiye’deki profesyonel liglerde forma giyiyor. Bursaspor A Takımı kadrosunda da altyapıdan yetişen 11 oyuncu yer alıyor.

Türkiye’nin lokomotifi biziz

Bursaspor Gençlik Geliştirme Proje Sorumlusu Ümit Şengül, “Yıllardan beridir altyapı olarak üreten bir kulübüz. Türkiye profesyonel liglerinin lokomotifi konumundayız, üretmeye de devam ediyoruz. A Takım’da baktığınızda altyapıdan yetiştirdiğimiz oyuncularımız süreler alıyor. Biz şu an Vakıfköy anlamında ciddi bir yapılanma içerisindeyiz. Tesiste yatırım hamlesi başlattık, 5 yıldızlı otel konforunda odalar yapıyoruz. Küçük yaşta yetenekli oyuncuları kulübümüze kazandırmak için Türkiye’yi tarıyoruz. Teknolojik anlamda da zenginleştirdik. Gerek kuvvet salonu, gerekse performans geliştirici aletlerle ciddi bir yapılanma gerçekleştirildi” dedi.

AYBABA’DAN CİDDİ KATKI

Özellikle Vakıfköy’e yaptığı yatırımlar ve maddi, manevi desteklerle gündeme gelen Aybaba’ya da teşekkür eden Şengül, “Genç oyuncularımıza Samet hoca önemli süreler veriyor. Onları oynatarak bizleri onurlandırıyor. Bunun için çok mutluyuz. Sürekli olarak Samet hoca ile istişare ediyoruz, o da izliyor ve görüyor. Altyapı ve üst yapı uyum içerisinde, bu durumda Samet hocanın da katkısı çok büyük. Altyapıda daha birçok yetenekli oyuncuya sahibiz. Gelişimlerini tamamladığında onlar da A Takım için şans bulabilir” değerlendirmesinde bulundu.

ÖNEMLİ İSİMLER BURADAN ÇIKACAK

Özellikle gelecekte Türk futboluna katkı yapmasını beklediği birçok futbolcu olduğunu söyleyen Ümit Şengül Ali Akman hakkında ise, “Gelişimi devam ediyor. Biz biraz onu erken çıkarmak istedik çünkü önemli bir golcü olacak. Samet hoca yakından ilgileniyor, gelişimine katkıda bulunacak. 16 yaşındaki Muhammed Emin Sarıkaya ve Ali Akman’ın A Takım’da olmaları kendileri için büyük bir şans. Gelişimlerini tamamladıklarında Bursaspor için önemli oyunculardan biri olacaktır” dedi. Samet Aybaba ise hafta içi yaptığı toplantıda, “Ali, genç ve yetenekli. Yaşına bakmayın, Akhisar maçında şans gelirse iyi değerlendirecektir” demişti.

İŞTE A TAKIMDA VAKIFKÖY PATENTİ

Burak Kapacak, Ramazan Keskin Türkiye gündemine girerken beraberinde ise aday olan birçok futbolcu A takım listesinde. Bursaspor’un altyapısından çıkarak A Takım kadrosunda yer alan isimler ise şöyle: Ertuğrul Ersoy (21), Okan Kocuk (23), Burak Kapacak (18), Furkan Soyalp (23), Ramazan Keskin (19), Muhammed Şengezer (21), Furkan Ünver (21), Çağatay Yılmaz (18), Muhammed Emin Sarıkaya (16), Ali Akman (16), Ataberk Dadakdeniz (19).