“Ağam Adanalı, paşam Adanalı;

evde duramıyom sana dadanalı…”

Sezonun ikinci yarısına bu türküyü söyleyerek başladık.

Keyifle...

Hem de Adana’da!

Bursaspor’umuz, Antalya Belek’te geçirdiği 10 günlük kampın ardından Adana deplasmanına galibiyet için gitti.

Mustafa Er, Adana Demirspor karşısında 4-3-3'le sahaya çıktı. Merkezi orta saha olan Tuğbey Akgün'e kanatta görev veren Er, son maçlarda performansı düşen Batuhan Kör'ü ise kulübeye çekti.

Maça hızlı başlayan takımımız 23. saniyede Burak Kapacak’la ilk net gol pozisyonuna girdi ve sonuç alamadı.

İlk yarıda özellikle İsmail Çokçalış ve Onur Atasayar’ın bindirmeleri Adana Demir savunmasını zora soktu ve çaresiz bıraktı. İsmail Çokçalış ve Furkan Emre'nin, özellikle savunmadaki, kritik hamleleri rakip takım oyuncularına geçit vermedi.

Maça 4-3-3'le başlayan Er, top bizdeyken 3-5-2'ye, rakip takımdayken ise 5-3-2'ye dönüp rakibin kafasını mikser misali karıştırdı.

İkinci yarıya hızlı başlayan Bursaspor’umuz, takımın maestrosu Burak Altıparmak’ın harika asistiyle; soldan bindirme yapan Onur Atasayar’ın da tertemiz şutuyla 52. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti.

Rakip takım baskı kurup kalemize geldi ancak Ataberk kalesinde adeta devleşti ve tartışmasız müthiş kurtarışlara imza attı.

77. dakikada savunmada yaşanan bir anlık dikkat kaybında maalesef topu ağlarımızda gördük.

Golden sonra takımımız moral bozmadan devam etti ve sağlı sollu kontra ataklarla Adana savunmasını tabiri caizse perişan etti.

84. dakikada kontraya hızlı çıkan Bursaspor’umuz Burak Kapacak'ın pası, Ali Akman’ın ustalık kokan vuruşuyla 2-1 öne geçti ve Adana sessizliğe büründü.

Rakip takımın ataklarına geçit vermeyen Vakıfköy Timsahları, maç sonunda galibiyete ulaşıp, herkese Bursaspor’un büyüklüğünü gösterip deplasmanda önemli bir galibiyet aldı. Son 6 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik alıp; 16 puan toplayan ve 18 haftada 33 gol atan Bursaspor’umuz, pırıl pırıl Vakıfköy gençleriyle ligde yargı dağıtmaya devam ediyor.

Parayla, lobiyle değil; yürekle, alın teriyle kazanılan 3 puan.

Son olarak da Bursaspor’u her yerde savunan, camianın haklarını arayan, hep dik duran Erkan Kamat ve yönetimiyle gurur duyuyoruz.

Bursa şehri kenetlendi. Bundan sonra bizi kimse durduramaz... Onurunla, duruşunla sen çok yaşa Bursaspor!