Türkiye'de kalite hareketinin kitabını yazmaya çalışıyoruz.

Bu hareketin içinde, Ahi Birlikleri ve Sultan II. Bayezid Han var.

TSE var.

TSE'nin efsanevi başkanı Mehmet Yılmaz ARIYÖRÜK var.

Bir noktaya dikkatinizi çekmek için bu satırları yazdık.

Dileğim, bu yazının mesaj olmasıdır...

Mehmet Yılmaz ARIYÖRÜK anlatıyor;

"Ben bir gün kardeş bir Cumhuriyetin Cumhurbaşkanının davetlisi olarak ziyarete gittim. Makam odasında bizim yaptırdığımız Tarihte Türk Devletleri ile Türk muhtar ve akraba toplulukları bayrak setini gördüm. Gözlerim parladı görünce.

Bana; “Seni Türkiye iyi tanır ama buradaki kardeşlerin de seni iyi tanır. Ama bu bayraklardan değil, bu sadece bende var. Neden iyi tanır bilir misin?” diyerek eline bir çiklet alıp, göstererek devam etti sözlerine...

“Bak, üzerinde TSE markası var. Bizim televizır/televizyon sabahtan akşama kadar çığırır/yayınlar ki işte TSE markalı şu çikleti kullanın reklamını yapar. Burada herkes bu çikletin peşindedir. Çünkü bizim için TSE markası devlet garantisidir.”

(Bu anının bir mesaj olmasını diliyor, bizim ülkemizde de buna benzer reklamların olmasını arzu ediyoruz.)

ARIYÖRÜK, bir başka anısını anlatıyor;

"1994 yılında TSE’nin 40. yaşını İstanbul’da kutladık İSO, IEC, CEN, CENELEC EOQ, WPO başkanları, ile diğer ülkelerin standard enstitülerinin başkanlarının katıldığı uluslararası bir kutlama oldu. Sabah ‘standard ve kalite’ konferansı yaptık, akşam da bir kokteylimiz vardı. Dönemin ISO Başkanı bir Almandı.Yaptığı konuşmasında dedi ki;

“Biz şimdiye kadar tarihte bir Osmanlı İmparatorluğu bilirdik, bir de baktık ki dünyanın neresine giderseniz gidin, bir de karşımıza TSE İmparatorluğu çıkmaya başladı. Zaten benim memleketimin her yerinde TSE var. Japonya, ABD, Kanada’ya gidin hep TSE ile karşılaşıyorsunuz. İnanın ki bu imparatorluk sürekli gelişmektedir. Bu imparatorluğun kurucularını tebrik ediyor ve kutluyorum."

İşte, TSE budur...

Bu yazının özü bu.

Sözü siz söyleyin!

Gerisi, devamı, girişte belirttiğimiz gibi hazırlığını yaptığımız kitap da.

Daha neler var neler...