Bir adım atılmış, tebrik etmek gerekiyor.

Bir hayal gerçekleştiriliyor, teşekkür etmek gerekiyor.
Oturmak, konuşmak bir kenara bırakılmış, beş dev bir araya gelmiş, devlet işin içinde, millet hayalin gerçekleşmesi için dua etmiş, kenetlenme sağlanmış, MİLLİ SES yükselmiş...


 
Ülkem adına bu habere sevindim, Bursam adına ise gurur duydum ve heyecanlandım.
Bu heyecanı duymayan, bu adımı görmeyen, bu işe dua etmeyen varsa bilsin ki, bu devlet ve bu millet büyüktür, ayağa kalkınca oturmaz, ayağına dolananı da asla unutmaz!
Tebrik ediyor, teşekkür ediyor, yerli otomobili alkışlıyoruz...


***

BURKAY: "Gurur Yolculuğu Bursa’dan Başlayacak"

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin 60 yıllık yerli otomobil hayalinin Bursa’da gerçekleştirilecek olmasının mutluluğunu ve heyecanını yaşadıklarını söyledi ve şöyle devam etti:
“Bursa ekonomisinin nitelikli dönüşümü ve bu tür makro yatırımları kente kazandırmak adına gerçekleştirdiğimiz çalışmalar, yerli otomobil projemiz için de güçlü bir altyapı oluşturdu. 
 
Firmalarımız için gerçekleştirdiğimiz kümelenme çalışmaları, BTSO MESYEB ve BUTGEM gibi sektörlerimizin insan kaynağı ihtiyacına çözüm üreten merkezlerimizle birlikte, Model Fabrika, TEKNOSAB ve KOBİ OSB gibi ileri teknoloji yatırımlarına zemin oluşturan projelerimiz ülkemizin milli otomobil hamlesinin başarısını taçlandıracaktır. 
Küçük ve orta ölçekli firmalarımız için planladığımız KOBİ OSB ve Türkiye’nin yeni sanayi devrimine geçişinde sembol olan TEKNOSAB ile birlikte yerli otomobil üretiminin de Bursa’da yapılması Türkiye'mizin yeni ekonomi modeline geçişinde üçlü sac ayağı olacaktır.”


***

BURSA PLATFORMU’NDAN AÇIKLAMA
Yerli otomobilin Bursa'da üretilecek olmasından dolayı Bursa Platformu açıklama yaptı.
"Yerli otomobilin Bursa'da üretilecek olmasından dolayı memnuniyetimizi ifade ediyor, başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere devletimize teşekkür ediyoruz.
Ülke genelinde sadece Bursa'dan yankılanan MİLLİ SES nidalarının duyulmasından dolayı memnuniyetimizi ifade ediyor ve KALİTE ŞEHRİ BURSA vizyonu ile kalitesini ispat eden Bursa'nın bu yatırımı hak ettiğine inanıyoruz.
Bursa tarihinde önemli bir iz düşümüne vesile olacak olan YERLİ VE MİLLİ OTOMOBİL, bir kez daha kalite Şehri Bursa'nın farkındalığını ortaya koymuştur.
 
Kalite Birliği tarafından uygulanan ve paydaşı olduğumuz MİLLİ SES VER projesinin bundan sonra da savunucusu olmaya devam edeceğiz.
Devletimiz MİLLİ SES vermiş ve yatırımı kalite şehrine hediye etmiştir.
Bursa'nın tüm dinamiklerine sesleniyor ve diyoruz ki;
Bursa aidiyetine hep birlikte sahip çıkalım,
devletimizin vermiş olduğu MİLLİ SESE, MİLLİ SES VERELİM ve bu yatırımla ilgili negatif algı oluşturmaya gayret sarf edenlere tepki göstererek MİLLİ SESE, yani Bursa'ya sahip çıkalım.
MİLLİ SES VERİYORUZ ve diyoruz ki;
Bursa'ya değer verenlere değer vereceğiz, bizler MİLLİ SES vereni seveceğiz..."


***

TSE'DEN HABERLER (www.tse.org.tr)
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ile TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin arasında 2020 yılı itibariyle muayenesi Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından yürütülecek ölçü ve tartı aletleriyle ilgili tüm süreçleri kapsayan bir protokol imzalandı.
Protokol kapsamında 1 Ocak 2020 tarihi itibariyle 7 farklı kalemdeki 350 bin ölçü ve tartı aletinin muayeneleri TSE tarafından yapılacak.
 
Ölçü aleti için muayene işlemlerine ilişkin başvurular 1 Ocak 2020 tarihiyle birlikte e-Devlet üzerinden sırasıyla Türk Standardları Enstitüsü, Ölçü Aletleri Muayeneleri menülerinden veya TSE başvuru portalı  “https://basvuruportal.tse.org.tr” üzerinden yapılacak. Muayene ücretleri başvuru sırasında kredi kartı veya havale yöntemi ile ödenebilecek.
Düzenlemeden yaklaşık 12 bini akaryakıt istasyonu, 13 bini de tartı kullanıcısı olmak üzere toplam 25 bin kullanıcı etkilenecek. Toplamda 350 bin ölçü veya tartı aletinin muayenesi TSE tarafından yapılacak.