İşte budur.

İhtiyaç duyulan alanda devreye girmek.

Konu ile  ilgili kriterleri oluşturmak.

Konunun standardını belirlemek.

Ve konu hakkında belgelendirme faaliyetlerine başlayarak, tüketicinin beklentilerini, sanayicinin taleplerini yerine getirmek.

Zamanında hareket edebilmek.

Ve dünya da ilk olabilmek.

Bez maske konusunda başarılı olundu.

İşyerlerinin uyması gereken kurallar konusunda da oluşturduğu kriterlerle dünyada yine ilk olan yine TSE oldu.

Aslında TSE, Covit 19 belasından önce, yani iki yıl önce "Hijyen ve Sanitasyon" konusunda standardı yayınlayıp belgelendirme işlemine başlayan bir kurum olarak, yine dünyada ilkleri başaran bir kurum konumuna gelmişti.

Dün, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK tarafından açıklanan "Sanayi Kuruluşları İçin COVID-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu" ile TSE bir kez daha dünyadaki emsallerinin önünde olduğunu ispatladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK;

"Bu kılavuz aynı zamanda salgın sonrası dönemin ihtiyacı olan, firmaların güvenilir ve hijyenik üretim standartlarına uygunluğunun belgelendirilmesini de sağlayacak. Sanayi tesisleri, kılavuzda yer alan standartları sağlıyorlar ve süreçlerini buna uygun yürütüyorlarsa, TSE'ye başvurabilecekler. Bir kontrol listemiz olacak. Başvuran işletmeleri buna göre denetleyecek ve denetimi geçenlere adeta uluslararası bir kalite belgesi şeklinde 'Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi' vereceğiz. Uluslararası diyorum çünkü daha standartların oluşmadığı bu alanda biz dünyada öncü olmak istiyoruz. Bu belge sanayicimize bazı önemli avantajlar getirecek. Örneğin çalışanların iş yerlerine güvenmesini sağlayıp, verimlilik artışlarına katkıda bulunacak. İnsan sağlığına uygun üretimi teşvik edecek ve tüketicilerin hijyen ve sanitasyon konularında kafalarındaki soru işaretlerini giderecek. Yaşadığımız bu dönemin ruhunu iyi anlamak; iç ve dış piyasaları bu gözle yeniden yorumlamak gerekiyor. Önümüzdeki dönemde uluslararası ticarette bu tip belgelendirmeler daha fazla ön plana çıkacak. Yabancı müşteriler, muhatap olduğu firmaların hijyen şartlarını sağlayıp sağlamadığına daha çok dikkat edilecek. Üretimi güvenli koşullarda gerçekleştirenler, piyasanın da hakimi olmaya başlayacaklar. Türk sanayicisi, bu eğilime yön verebilecek kabiliyettedir."

Konu ile ilgili belgelendirme çalışmalarını da başlatan TSE'nin, standardizasyona giden yolda oluşturmuş olduğu kriterler ve standartlara tüm sektörlerin destek vererek, belgelendirme halkasına dahil olması gerekiyor.

Tüketicilerin TSE markalı ürünleri kullanmaması gerekiyor.

Çalışanların, çakıştıkları kuruluşların,COVID-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzuna uygun olarak TSE'den belge alıp almadıklarını sorgulamaları gerekiyor.

Devletin İlgili denetim kurumları, bu sorgulamaları sistem ve evrak üzerinde denetlemeleri gerekiyor.

Özellikle İş Sağlığı ve İş Güvenliği personel ve birimlerinin, bu konuda cezai sorumlulukları bulunmaktadır, bu sorumlulukları yerine getirmeleri gerekiyor.

Standardizasyona gidilen yolda, TSE tarafından atılan ve dünyada ilk olan bu adımların, herkes tarafından desteklenmesi ve sahip çıkılması gerekiyor.

Yeri gelmişken...

Bir kez daha hatırlatalım...

KOBİLERİ uyaralım.

Düşman sayımızı çoğaltalım!

TSE'den alınması gereken tüm belgeler konusunda;

ARACIYA...

KOMİSYONCUYA...

ÇORBACIYA...

KOLPACIYA...

Gerek yoktur.

TSE'ye müracaat edin, TSE gerekli bilgilendirmeyi yapan bir kurumdur.

İşinizi kendiniz takip edin ve pişmiş helal aşınıza, haram katılmasına müsaade etmeyin.

Alkışlar TSE'ye...

Temiz kaliteden ayrılmayın.

TSE BELGESİ OLMAYAN BİR NANEYİ DE SAKIN SATIN ALMAYIN!