Geçtiğimiz günlerde takip etmişsinizdir. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde sona eren Libya Tezkeresi’nin görüşmeleri yapıldı. AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin olumlu oylarına bu sefer İyi Parti vekillerinin de olumlu oy verdiği görüldü. Geçtiğimiz sene yapılan oylamada İYİ Parti , CHP ve HDP ile birlikte  teklifi  olumlu yaklaşmayıp hayır demişti. Görünen o ki altılı masa uzun uzun anlattıkları  demokratikleşme çabaları parlamenter sisteme dönüş vesaire buna benzer birçok konuda fikir birliğinde buluşmuş olsalar da Libya tezkeresi gibi, Suriye tezkeresi gibi, Irak tezkeresi gibi gelecekte oluşacak bazı durumlarda sıkıntı ile karşı karşıya kalacaklar. Altılı masalının en belirgin handikapı bu durum. CHP'nin HDP kırılmasın, gücenmesin altılı masanın artı biri, masanın yanındaki sehpa gitmesin diye şirin gözükme çabası bundan sonra da devam edecek gibi gözüküyor.

İlginç açıklamaların sonu gelmiyor!

Bunun yanı sıra yine hafta içi CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun İHA  ve SİHALAR üzerine görüş açıklanması eleştirmesi hükümet sözcüsü Ömer Çelik başta olmak üzere birçok kesimden tepki alırken birkaç duyarlı İYİ Partili milletvekilinin de bu yönde tepki dolu açıklamalarını sosyal medyadan izledik. Kötü giden ekonomik göstergeler ve hayat pahalılığına rağmen hala daha halkımızın ekseriyetinin desteğini alamamaları gerçekten çok şaşırtıcı. Aslında buna da pek şaşırmamak lazım. Hayat pahalılığı ve enflasyonun ezmiş olduğu geniş halk kesimleri  için elbette en büyük  sorun sıkıntı art arda gelen zamlar ve geçim sıkıntısı. Sonrasındaki  sorunlara baktığımızda işsizlik ve terör gelmekte.

Altılı masanın ‘masa’ olma durumu

Uzun yıllar süren büyük çaba neticesinde sıfırlanmaya yaklaşan Terör eylemlerinin dip yapmış olduğu bu süreçte yurt dışına asker gönderme teskerelerine HDP korkusuyla hayır denildiğini anlayan duyarlı halkımız bu anlamda da iki arada bir derede kaldığından kararsızların şu anda ikinci parti olduğunu söyleyen kamuoyu araştırmaları piyasada dolaşmakta. CHP'nin mutlaka 6'lı masanın masal olmaması için mevcut masadaki 5 komşunu incitmemesi lazım. Netice olarak milli birlik ve beraberliği sağlayıcı konularda mutlaka en azından İYİ Parti'nin yanında olması gerektiği gerçeğini unutmadan hareket etmesinin ülkemizin yararına olacağı kesindir.