Bir önceki İl Başkanı Cemalettin Torun'un aktardığı bilgiye göre, 19 Ağustos 2017–12 Kasım 2017 tarihleri arasında AK Parti ilçe yönetimlerinde seçimler yapılacaktı ama 'metal yorgunluk', 'değişim ve dönüşüm' nedenlerinden dolayı bu takvimde sarkma oldu.

Bursa’da AK Parti İl Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı değişiminin ardından ertelenen AK Parti ilçe teşkilatlarındaki seçimlerde birçok ilçe başkanı aday olmayacaklarını açıkladı.

Dolayısıyla gözler şimdi yeni isimlere çevrildi.

Cumartesi temayül yoklaması var. Ve öne çıkan isimler, il teşkilatının çalışabilecekleri adaylarla görüşmeler yapılıyor. Teşkilatın nabzı yoklanıyor.

Her ilçenin kendine göre önemi büyüktür. AK Parti'ye göre ise en önemli ilçe Bozbey'in kalesi Nilüfer’dir.

AK Parti, Nilüfer’de özellikle yerel seçimlerde arzu ettiği oyu alamadı. Son belediye seçimlerinde 12 meclis üyesi çıkarabilmişti.

Kendine has seçmen Nilüferli'nin gönlünü yapmak çok kolay değil.

Bunun için ciddi değişim ve çaba harcamak gerek... AK Parti Nilüfer Teşkilatı'nda potansiyel adaylardan biri de uzun dönemdir yönetim kurulu üyesi olan Bilal Özdemir.

Özdemir, AK Parti Nilüfer Teşkilatı'nda üç başkanla da çalıştı; Metin Düvencioğlu, Alpaslan Yıldız ve Celil Çolak...

Özdemir bu süreçte tecrübelerini aktarabilecek potansiyele sahip bir isim... En eski yönetim kurulu üyesi olarak partinin hafızası bir isim... Sadece Nilüfer'de değil, parti teşkilatı içinde sevilen bir isim... Şu anda Siyasi ve Hukuk İşleri Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyor. Pozitif enerjisiyle bulunduğu ortamda farkını hissettiriyor.

2014 yerel seçimlerinde meclis üyesi adayı olan Özdemir’in sloganı da 'Bilal Özdemir Nilüfer’i bilir' idi.

Bir diğer konuşulan isim de AK Parti Nilüfer Teşkilat Başkanı Tahir Kahveci... Biz burada duyumlarımızı yazıyoruz ama kim olur başkan, o tarafı bir Allah bir de Recep Tayyip Erdoğan biliyor.

Başkan mevcut yönetim içinden mi yoksa ayrı bir sürpriz isim mi olur hep beraber göreceğiz…

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İdeal siyasetçi oturduğu koltuktan güç alan değil, oraya güç katandır” diyor.

Hangi parti olursa olsun, önemli olan ülke ve toplum yararına çalışacak çalışkan ve dürüst insanlar olması.

Memleket için en hayırlısı ne ise o olsun.

Ötesi hikâye...