Ramazan denildiği zaman akla öncelikle hiç kuşkusuz pide gelir. İftara saatler kala
başlayan pide kuyruğu, neredeyse ezan sesine kadar sürer. İftar ve sahurda afiyetle yenilen
ramazan pidesi, Osmanlı'dan günümüze kadar gelen bir lezzettir.
Ramazan aylarının değişmez ve en önemli konuğu pide, mayalı hamurdan yapılır. Genelde
yuvarlak tiplidir. Pide hamurunun, ekmek hamuruna oranla daha “cıvık” olması gerekir.
Genelde pideler fırına verilmeden önce, kuru çıkmasın diye üzerine fırıncıların “şifa” adı
verdikleri bir sıvı sürülür. Eğer pideye yumurta sürülüyorsa “şifa” sürülmemesi
gerekir. Tüm yıl boyunca kokusu ve lezzeti ile hasreti çekilen Ramazan pideleri sofraların vazgeçilmezi unvanını korumaya devam ediyor. Ramazan geleneklerini sağlık ve bolluk içinde yaşamanız dileğiyle...