Karabiber, Büyük İskender’in seferleri ile doğudan batıya taşındı.  Kristof   Kolomb,  Macellan,  Vasco de Gama gibi kaşiflerin seyahatlerinin en büyük motivasyon kaynağı karabibere ulaşmaktı. Tüm Avrupa’ya dağıtım yapan, karabiber lojistik üssü konumuna gelen   Venedik’te  karabiber borsası bile kuruldu.

Karabiber metrelerce uzunlukta olan ağaçlarda, salkımlar halinde yetişen kırmızı meyvelerden elde edilir. Henüz yeşilken toplanan bu meyveler, güneşte kurutuldukça    siyahlaşır ve bildiğimiz karabibere dönüşür. Marketlerde satılan renkli biber karışımlarının özünde hep aynı meyve vardır.

Bir çok yemek tarifinde karabiber kullanılır. Kırmızı ve beyaz etlerde, sebze yemeklerinde, pilav ve makarna çeşitleri gibi çoğu yemeğin tarifinde yer edinmiştir.
Diğer taneli baharatlarda da olduğu gibi, öğütüldükten sonra karabiberin içerisindeki yağ hava ile temas ettiğinde kendi aromasını yitirmeye başlar. Bu nedenle öğütülmüş olarak paketlenen hazır karabiberin aroması daha zayıftır ve bundan dolayı mutfaklarda karabiber değirmeni kullanımı  tercih edilir.

Yemeklerimize, farklı lezzetler  katan  baharat çeşitlerini,  sizler için araştırmaya devam edeceğim. Sofralarınız bereketli olsun.